home EVENIMENT, POLITICA Tudorel Toader este la foarte puţini paşi să nu mai fie rector

Tudorel Toader este la foarte puţini paşi să nu mai fie rector

Share

Tudorel Toader riscă să își piardă mandatul de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și riscă chiar reorganizarea sau desființarea instituției de învățământ pe care o conduce.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Totul, în urma unei decizii fără precedent în mediul academic românesc, emisă recent de Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU).

Avertismentul primit de rectorul celei mai vechi universități din țară are legătură cu refuzul sistematic al Comisiei de Etică a Universității „Cuza” din Iași de a-și exprima un punct de vedere cu privire la existența plagiatului în teza de doctorat a procurorului Codruț Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), coordonată de chiar Tudorel Toader.

Prin aceeași decizie a CEMU, emisă în data de 25 iulie 2019, Universitatea „Cuza” este avertizată că ar putea fi sancționată cu retragerea acreditării Școlii Doctorale în Drept, ceea ce ar implica retragerea dreptului de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenți doctoranzi pentru anul universitar 2019/2020.

PressOne a scris în ianuarie 2018, în exclusivitate, că teza de doctorat a procurorului Codruț Olaru, la acea vreme vicepreședinte al CSM – în prezent doar membru al secției de procurori a CSM, era plagiată integral.

La scurt timp, CNATDCU a înregistrat o sesizare cu privire la suspiciunile de plagiat, însă nu a putut emite un verdict din cauza tergiversărilor Comisiei de Etică a Universității „Cuza”, pe care legea o obligă să își exprime un punct de vedere asupra acuzațiilor.

Share