home CORUPTIE, POLITICA Tudorel Toader: Am fost sechestrat patru ore, ca să dau OUG pe Codurile Penale

Tudorel Toader: Am fost sechestrat patru ore, ca să dau OUG pe Codurile Penale

Share

Tudorel Toader, ministru al Justiţiei, dezvăluie în premieră cum au făcut presiuni uriaşe asupra sa Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Viorica Dăncilă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ele au fost pentru a emite o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Penal, în sensul reducerii termenului de prescripţie a răspunderii penale.

De asemenea, liderii PSD şi ALDE i-au cerut amnistie şi graţiere, tot prin ordonanţă de urgenţă.

„În februarie 2017, la Rectorat a venit Varujan Vosganian. Mi-a dat telefon, care ne cunoşteam, este vrâncean, a făcut liceul în acelaşi timp cu mine. A vrut o discuţie cu mine la Rectorat, a spus ‘eu vin în numele alianţei, să vă propună să deveniţi ministru’. Zic ‘lăsaţi-mă să mă gândesc o saptamana’. Bine. Zice, dar dacă da, veniţi la Bucureşti, să vorbiţi cu domnul Tăriceanu, cu domnul de la PSD (Liviu Dragnea n.red.).

Peste o săptămână mă întâlnesc din nou şi spun că eu accept cu două condiţii. ‘Sa nu-mi cereţi să devin membru al unui partid şi să-mi lăsaţi libertatea de decizie’. Eu mi-am făcut iluzia că cu experienţa pe care o aveam, de judecător, voi putea să pun umărul la bunul mers al justiţiei. Mi s-a promis ‘Da’. Am acceptat, am depus jurământul, am devenit ministru. Un lider de partid mi-a propus de trei ori să devin membru de partid, am spus ‘Nu’.

N-am făcut ceea ce dânşii şi-au dorit. Şi-au dorit amnistie şi graţiere, ordonanţa de urgenţă. Afirmaţia că romanii vor un moment T zero, că lumea vrea amnistie, vrea clemenţă. Eu am spus atunci că politica penală nu se face prin ordonanţe de urgenţă, este apanul legiuitorului şi nu competenta Guvernului.

Ce-au mai vrut? Să modifice Codul de Procedură Penală, să preia soluţiile care rezistaseră la CCR. Cu reducerea unui termen de prescripţie, multe le ştim. Era un argument acolo, din moment ce nu a fost criticat la CCR articolul cutare înseamnă că este constituţional. Eu am spus un lucru care am crezut că trece neobservat, că au existat anumite centre de reflecţie. Proiectele de ordonanţe care mi se serveau mie erau gândite şi alcătuite în altă parte. Să nu-mi cereţi să vă spun unde, pentru că gândul v-ar duce la Parlament. Nu va contrazicc dar nu erau doar la Parlament ci şi la cei care dădeau lecţii de moralitate”, a declarat Tudorel Toader, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

„Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori, odată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate la vârful vârfului, eram patru din ţara asta, era şi doamna prim-ministru (Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Viorica Dăncilă – n.red.). Mi se cerea să promovez ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Penal/Procedura penală, cu ce rămăsese de la CCR.

Şi, eu atunci… patru ore jumate. Era chiar o zi în care eu veneam din străinătate. Eram într-un soi de oboseală, oboseala aia care uneori te întăreşte.

Patru ore am discutat. Argumentul meu a fost: care este urgenţa ca să modifici Codul Penal prin procedura de urgenţă, să reduci termenul de prescripţie a răspunderii penale? Aţi început în Parlament, finalizaţi în Parlament, nu la Guvern. Sigur, eu ştiam că în acel moment mi-am semnat plecarea din guvern, dar ea era inevitabilă”, a mai spus Toader.

Vezi video de la minutul 40.00:

Citeşte şi
CCR a declarat neconstituţionale două ordonanţe date de Tudorel Toader

Mai multe articole din Legea nr. 304/2004, privind organizarea judiciară, sunt neconstituţionale, a decis CCR. Read more

Tudorel Clătănel: Dragnea mă ţinea până la 3 dimineaţa, să-mi ceară amnistie şi graţiere

Tudorel Toader, zis şi Tudorel Clătănel, pentru felul în care baleia, când era ministrul Justiţiei, Read more

Cum şi-a luat ţeapă Tudorel Toader de la Giani Stan, fostul şef al Secţiei Speciale

Fostul şef al Secţiei Speciale, Gheorghe Stan, zis Giani, i-a administrat lui Tudorel Toader o Read more

Ion Cristoiu e nemulţumit că Tudorel Toader a scăpat lucruri, în interviu VIDEO

Reacţie lui Ion Cristoiu, după ce dezvăluirile lui Tudorel Toader, chiar în interviul pe care Read more

Tudorel Toader a bombardat-o pe Ana Birchall cu SMS-uri, când aceasta era în emisie

Ana Birchall a anunţat, în timp ce era într-o emisiune de la Realitatea Plus, că Read more

PSDragnea susţine că Tudorel Toader şi-a făcut vacanţa cu Daddy

PSDragnea reacţionează în urma dezvăluirilor lui Tudorel Toader, privind presiunile la care a fost supus, Read more

Tăriceanu nu vede nici o problemă cu întâlnirea de la sediul PSD din Băneasa

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu admite că a discutat cu Liviu Dragnea şi Tudorel Toader Read more

Viorica Dăncilă confirmă întâlnirea în patru din sediul PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă confirmă, în exclusivitate pentru Adevărul, dezvăluirile făcute de Tudorel Toader în Read more

Dăncilă şi Toader au jurat pe Biblie că dau amnistia şi graţierea

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, anunţă că Tudorel Toader şi Viorica Dăncilă au jurat Read more

Tudorel Toader ar putea fi acuzat de tăinuirea infracţiunii

Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, ar putea face obiectul unui dosar de tăinuire a Read more

Share