Trump este investigat de procurorul special Robert Mueller

Share

În fine, ceea ce era de aşteptat să se întâmple devine faptă. Preşedintele american, Trump este cercetat de echipa procurorului special Robert Mueller. El nu este însă încă pus sub acuzare, a afirmat marţi cotidianul Washington Post. Publicaţia citează surse anonime, relatează AFP, conform Agerpres.

Robert Mueller este însărcinat să stabilească dacă a avut loc vreo înţelegere secretă între echipa lui Trump şi Rusia. Totul – în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din anul 2016, sin Stalele Unite.

Acesta este calmul dinaintea furtunii

Donald Trump denunţă ancheta

Trump denunţă această anchetă ca fiind o “vânătoare de vrăjitoare” îndreptată împotriva lui. Moscova dezminte orice implicare a autorităţilor ruse în campania americană.

Washington Post se referă la trei surse neidentificate. Cotidianul a scris că procurorul Mueller îl consideră pe şeful statului ca un subiect al anchetei sale. Aceasta înseamnă că nu are nici un indiciu pentru a-l pune sub acuzare.

Potrivit aceloraşi surse, Mueller le-a spus avocaţilor preşedintelui că pregăteşte un raport asupra acţiunilor lui Trump şi a unei posibile obstrucţionări a Justiţiei din partea acestuia.

Mueller, o mare figură a sistemului judiciar american

Fost director al FBI şi fost procuror federal, Mueller a fost numit în mai 2017 pentru a ancheta asupra unei eventuale înţelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump şi autorităţile ruse.

Serviciile americane de informaţii consideră că preşedintele rus, Vladimir Putin, în persoană s-a aflat în spatele pirateriei cibernetice şi campaniei de dezinformare vizând să perturbe alegerile prezidenţiale din SUA şi să crească şansele afaceristului de a le câştiga.

Share