home POLITICA Trump îl gâdilă pe Papa pe mână. Francisc îl plesneşte, ca răspuns

Trump îl gâdilă pe Papa pe mână. Francisc îl plesneşte, ca răspuns

Share

Din noianul de gafe şi apariţii virale şi compromoţătoare ale lui Donald Trump. Aceasta este cea mai cea. Trump îl gâdilă cu degetul mic pe Papa, în public, apoi încearcă să-l ia de mână. Papa îndepărtează mâna şi-l plesneşte peste palmă pe american.

Donald Trump a refuzat să dea mâna protocolar cu Angela Merkel

Dacă ar fi vorba despre doi bătrânei din Brixton, care s-a întâlnit la fotograf şi unul are tendinţe pantorniste, n-ar fi nici o problemă. Observaţi ce serios este exuberantul-de-obicei Papa Francisc.

Această prezentare necesită JavaScript.

Donald Trump nu este la prima sa gafă

În realitate, întregul său turneu extern este o gafă în sine. El are loc într-un moment în care preşedintele american în funcţie e în pragul suspendării pentru cercetarea judiciară.

La Riadh a fost primit rece. Le-a vorbit liderilor arabi despre extremiştii musulmani. Politicienii din Golf s-au uitat la el ca la un elefant. În timpul Dansului Săbiilor, numit Ardah, iar din sec. XXI Saudi Ardah, arăta exact ca un elefant într-un magazin de porţelanuri:

La Bruxelles, a fost aproape ignorat de liderii europeni. Netul este plin de trumpi dând mâna în diferite feluri discutabile cu diferiţi lideri politici. De exemplu, după ce-i strânge mâna lui Macron, lasă mâna flască şi încearcă să o retragă. Dar Macron nu se lasă…

Pe premierul muntenegran l-a îmbrâncit mârlăneşte, ca să se bage-n seamă în faţa lui Jens Stoltenberg:

La Summitul G7, s-a reîntâlnit cu Emmanuel Macron. I-a strâns mâna cu-nţeles, eagerat, făcând un fel de bielă-manivelă cu acesta şi dându-i un brânci sănătos în stomac. Foarte penibil. Mai rămânea să se joace cu maşinuţele în nisip cu Angela Merkel…

Trump, faţa tristă şi faţa veselă a Papei Francisc

Acesta este comportamentul Papei Francisc când s-a întâlnit cu Barack Obama:

Este evident că liderul religios de la Vatican cel puţin nu-l antipatizează, dacă chiar îl simpatizează pe Obama. Noi ştim că Barack Obama este vinovat pentru spaţiul geopolitic liber lăsat Rusiei în timpul mandatelor sale de preşedinte.

Dar măcar Papa Francisc e capabil să zâmbească. Când vine vorba însă despre Donald Trump, acelaşi om stă botos rău de tot. Iar Trump mai şi face gafa impardonabilă să îl scarpine pe mână, ca un moşneag ramolit din Brixton. Rezultatul – îl ştim. Şi astfel revenim la clipul din debutul postării.

Share