home MASS MEDIA Troaca numita Romania. Cu Zoso-ntransa

Troaca numita Romania. Cu Zoso-ntransa

Share

Un terplotiplec tirpitliplitic pe nume Vali Petcu, care, prin conductele insalubre ale Internetului prin care se primbla isi zice Zoso, se ia de mine din nou, pentru ca, vezi, Doamne, mi-am permis, la relansarea Reporter Virtual, sa explic care este diferenta dintre blogeri, unii insalubri precum acest Petcu, si jurnalisti independenti ca Tiberiu Lovin sau ca mine.

Iata fragmentul din postarea mea, in care am facut referire la acest dendopitec:

Exista unii care au facut din aceasta bani, deturnand blogul din definitia sa originara de jurnal personal online in tratarea unei game variate de subiecte publice sau personale, care sunt foarte bine indexate de Google si astfel iti vin o groaza de vizitatori. Nici aceasta nu este presa online, pur si simplu pentru ca acesti blogeri costumati in altceva nu respecta, de multe ori, regulile jurnalismului.

Unii fac o treaba mai curata, ca Orlando Nicoara sau Bobby Voicu, dar altii, ca Zoso, sunt de-a dreptul jegosi si fac foarte mult rau jurnalistilor, uneori chiar straduindu-se sa o faca si sarindu-le acestora-n gat complet gratuit.

In Romania, asa cum am mai explicat, formatorii de opinie platiti de trusturile de presa, care se simt amenintate de numarul tot mai mare de vizitatori unici ce se duc spre mass-media alternativa, au reactionat cel putin prin doua metode:

1. Cand au ocazia, vorbind despre jurnalistii independenti care scriu pe propriile lor site-uri, pe Internet, ii numesc dispretuitori blogeri sau blogarasi. Au indus, datorita fortei lor media, ideea ca jurnalistii independenti au bloguri, si nu site-uri, ca pana si unii dintre acestia cred sincer ca lucrurile chiar asa si stau.

2. Mai multi blogeri cu trafic mare sunt chemati ritmic pe la cele televiziuni, pentru a se manifesta si a-si impartasi din experienta personala, ca si cum, pentru ca au trafic mare, ar fi un fel de publicisti de Internet de succes. In fapt, ei nu sunt aceasta, ci niste smecheri care au inteles cum e aia cu SEO si Google Trends si vin, uneori haotic, in intampinarea acestor trenduri de trafic.

Reactia pigmeului a venit in momentul in care acesta a descoperit ca l-am bagat in seama. Am facut-o pentru ca acest punct uman, in lumea noastra de astazi, este periculos si trebuie, cred eu, demascat ritmic.

Iata ce mi-a scris Zoso chiar la acea postare, intr-un comentariu tipic nivelului sau de (in)cultura:

bag seama ca nu te poti abtine sa nu fii jeg. deh, asta esti, asta faci.

I-am raspuns, incercand sa fiu cat mai elegant cu putinta, astfel:

Eu nu sunt ceea ce afirmi ca sunt, iar tu esti ceea ce afirmi ca sunt altii.

As dori mai intai sa stabilim niste lucruri. Ultima postare pusa de Zoso are titlul Cum arată unele femei machiate, are genialul text “Din categoria “eşti frumoasă, dar nu dimineaţa”, iată nişte chinezoaice înainte şi după machiaj.” si noua poze extrem de interesante, atat de interesante ca aproape ca nu am avut rabdare sa ma uit la ele, din care, in afara de faptul ca femeile machiate arata mai bine decat inainte sa isi dea cu maglavaisuri pe fata, nu inteleg nimic.

FOTO: OKGrassRoots – The Saga of the Rude Parrot

Individul nu comunica nimic important si face blogareala de calitate indoielnica, in timp ce eu ma chinui sa adun pe un site postarile jurnalistilor independenti care reprezinta ceva prin ce gandesc si propriile postari pe diverse subiecte.

Pentru care trag de mine de beng in dandaneala. Scriu articole de substanta, cat pot, cand pot. Ca ma mai ocup si cu altele. Sunt preocupat de soarta omenirii, de actualitatea politica, de cauzele crizei economice, de mizeriile pe care le fac mogulii de presa, de soarta presei si, in general, vin cu inima deschisa si scriu ce gandesc pentru cititorii mei.

De ce? Pentru ca, din cand in cand, cercopitecul asta sa ma faca jeg? Ok, pot accepta acest lucru, dar cu conditia ca ritmic sa il demasc si sa arat care e diferenta intre ce face el si ce face un jurnalist.

Poftim cum se hiperindexeaza nenea Zosolino, de are carca de vizite, scriind prostiute, cu mintea lui de lipitoare dicotiledonata:

Softpedia citează sursele. Cade oare cerul?. Asa, ia-te de Softpedia, de mizeria pe care nu ti-ai mai sters-o din ochi de ani de zile sa nu-ti dai seama nici in ultimul ceas. Metoda este simpla. Exista cuvinte-cheie care se indexeaza febril in Google.

Sa mai luam un exemplu de “presa” online, care discrediteaza puternic jurnalismul adevarat. Iarasi poze si un titlu cu agatzament: Seara la Braşov: candele, rezistenţă, piţipoance. Text? As, ce sa ne mai obosim…

Daca ar fi sa procedez ca acest impostor penibil, ar trebui sa ma uit in Traffic Sources, in HiStats si sa zic asa: ce ii intereseaza pe romanasii care ma viziteaza in ultimele zile, de cand a inceput SexGate-ul din PSD? Sa o vada pe Simona Ioana Dancus, si nu oricum, ci fara haine pe ea.

Deci, dupa principiul lui Zoso, acest masturgicrapor de euglene verzi, ar trebuie sa fac o postare cu poze ale acestei pitipoance, care mai are putin si ajunge ministru secretar de stat, daca vine la putere PSD cumva si sa dau un titlu de felul urmator: “Prostitutie. Sex. Amor nebun. Pornografie. Ioana Simona Dancus, asa cum nu ati mai vazut-o!”.

Daca as tine-o asa un an, dupa inca 365 de zile, fara mare efort intelectual, as avea nu 800 sau 900 de unici pe zi, ci 20.000 sau 30.000, ca Internetul este plin de obsedati sexual.

Dar asa am ales calea cea grea. Anul trecut, cand am lansat StareaPresei.ro, aveam cam 100 de unici pe zi. Acum am o medie de 700 sau 800. Anul viitor pe vremea aceasta voi fi crescut si mai mult. Latinii aveau o vorba: per aspera ad astra.

Share