home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Tribunalul Bucuresti a respins încercările disperate ale conducerii TVR de a demonstra că MediaSind nu are dreptul să-şi apere membrii din instituție

Tribunalul Bucuresti a respins încercările disperate ale conducerii TVR de a demonstra că MediaSind nu are dreptul să-şi apere membrii din instituție

Share

Tribunalul Bucuresti a respins excepţia ridicată de către conducererea sindicatului controlat de conducerea TVR, SPUSTv, privind lipsa calităţii de reprezentant al salariaților, pentru Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, în procesul intentat împotriva conducerii instituţiei, pentru anularea restricţiilor impuse în cazul deplasărilor în delegaţii.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Prin soluţia adoptată, instanţa a constatat dreptul SRJ MediaSind, în calitate de sindicat naţional, de a funcţiona legal prin filiala sa, MediaSind TVR, în cadrul Societății Române de Televiziune.

În acest proces, SRJ MediaSind a solicitat instanței să anuleze prevederea ilegală, semnată de către conducerea TVR și sindicatul său de casă, privind diminuarea drepturilor de care trebuie să beneficieze angajații din instituțiile publice, în cazul deplasărilor, și anume, primirea unei indemnizații de cazare în cuantum de 230 lei /zi și a indemnizației de delegare de 20 lei/zi, așa cum prevede HG 714/2018.

Penntru a nu plăti aceste sume, conducerile SRTV și SPUS Tv au semnat un Act adițional la CCM prin care este acceptată posibilitatea ca angajatorul să nu achite indemnizatia de cazare și diurna dacă TVR asigură cazarea și masa salariatului plecat în delegație. Astfel, mulți angajați au fost puși în situația de a fi cazați în condiții insalubre, înghesuiți mai mulți în cameră și obligați să consume meniul decis de mai marii instituției, chiar dacă, unii dintre ei, aveau nevoie de un regim alimentar special, pentru ca sănătatea să nu le fie periclitată.

Este de-a dreptul absurd faptul că, în cazul acesta, au fost folosite fondurile organizației sindicale pentru a plăti avocați, care să susțină în instanță, alături de conducerea TVR, diminuarea drepturilor propriilor membri de sindicat. Practic, membrii de sindicat și-au plătit avocații pentru a le diminua drepturile, pentru că avocatul SPUSTv, Aurelian-Gabriel Uluitu să pledeze, alături de consilierul juridic al SRTV și de liderii sindicali, în acest sens: salariații nu ar trebui să mai beneficieze de sumele de bani prevăzute de HG 714/2018 în condițiile în care angajatorul asigură cazarea și masa!!!

Precizăm că în acest caz, MediaSind TVR a depus și o plângere penală împotriva conducerilor TVR și SPUSTv, întrucât HG 714/2018 prevede la art. 5 că “Nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri atrage, după caz, în condițiile legii, răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală a celor vinovați.”

După respingerea excepțiilor conducerii TVR și SPUS, procesul va continua în data de 15. 10. 2019. Membrii SPUSTv sunt invitați să participe la această ședință pentru a observa cum sunt folosite cotizațiile lor de către conducerea sindicatului și conducerea TVR.

Departament Comunicare SRJ MediaSind
București, 30 septembrie 2019

Citeşte şi
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus ieri, 28 octombrie 2019, o cerere de chemare
Ionuţ Cristache ţine să ne îngreţoşeze toată campania electorală cu emisiunile sale pline de avantajări
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, Filiala MediaSind TVR, condamnă decizia conducerii instituţiei de a nu
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus astăzi, 9 octombrie 2019, o cerere de chemare
Conducerea TVR continuă seria diversiunilor menite să denigreze credibilitatea MediaSind TVR, răspândind printre angajați informații
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala TVR a depus mai multe plângeri și denunțuri
TVR a programat două filme cu Mircea Diaconu în weekend, la câteva zile după ce
MediaSind TVR a declanşat în data de 22 august 2019 greva japoneză, în timpul Festivalului
După pierderea reprezentativităţii la nivelul SRTV, prin plecarea masivă a membrilor către MediaSind TVR, din
Sindicatul Român al Jurnaliștilor - Filiala MediaSind TVR a depus astăzi, 24 iulie 2019, o
Share