home EVENIMENT, POLITICA Traian Băsescu este urmărit penal pentru spălare de bani

Traian Băsescu este urmărit penal pentru spălare de bani

Share

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat pe contul său de Facebook că este urmărit penal pentru spălare de bani în formă continuată de PÎCCJ. Suntem curioşi acum (că tot nu sunt procurorii cei răi ai Codruţei) cum se va suci Băse şi va vorbi despre procurorii cei răi controlaţi de Livia Stanciu cea rea şi ce o să mai zică ecourile lui media.

Traian Băsescu:
Printr-o adresă a PICCJ, am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcute de domnul Ciuvică.
Pentru corectă informare, aduc la cunoştinţă că, în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ, s-a dispus neînceperea urmăririi penale.
Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ.
Pentru moment, nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat, mă voi prezenta în faţa procurorului de caz.

Parchetul a întocmit dosarul, culmea, de la o sesizare din anul 2014 a Grupului pentru Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, şi se bazează pe acuzaţiile unor martori, înscrisuri bancare şi rapoarte ale Oficiului de combatere a spălării banilor (ONPCSB), explică Ziare.com.

Surse judiciare citate de News.ro via Ziare.com susţin că Traian Basescu a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani în dosarul privind un teren din Cartierul Primăverii din Capitală pe care Băsescu l-ar fi obţinut când era primar al Capitalei şi i l-ar fi vândut omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Dosarul ar fi fost în urmă cu mai mulţi ani în ancheta procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), dar ulterior, după cercetări, a fost închis.

În urma unor informaţii venite de la ONPCSB, dosarul a fost redeschis, fiind vizaţi atât Traian Băsescu, cât şi Costel Căşuneanu, context în care au fost audiate numeroase persoane, au precizat sursele citate.

În urmă cu aproximativ doi ani, ONPCSB a remis un raport PÎCCJ, pe baza căruia procurorii au stabilit că poate fi redeschisă urmărirea penală în acest caz, pe numele celor doi“, au precizat sursele citate.

Aşadar, de când Traian Băsescu a luat-o razna cu discursurile despre procurorii cei răi, el ştia probabil (pentru că procurorii de la PÎCCJ începuseră să-i ceară înscrisuri etc.) că aceştia îi adulmecă urmele banilor.

Follow the money!“, vorba lui Robert Turcescu, citându-l pe Deep Throat din Afacerea Watergate.

Citeşte şi
Procurorii DIICOT îl urmăresc penal pe Mircea Sandu pentru delapidare. Există suspiciunea rezonabilă că în
Fostul ministru al Comunicațiilor, Dan Nica, și fostul ministru al Educației, Alexandru Athanasiu, sunt urmăriți
Nețoiu și Luchi Georgescu, precum şi fostul deputat Dan Mihai Marian, sunt urmăriți penal de
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD), a fost reținută miercuri, la ora 16.31, de către
DIICOT a emis o ordonanță de reținere pe numele lui Szocs Zoltan, liderul HVIM Transilvania,
S-a dat ordin pe unitate să nu treacă nici o zi fără ca Traian Băsescu
Ceea ce am explicat de mai mult timp se concretizează: acum cu rapiditate: urmează Dosarul
Băsescu a fost audiat la Parchetul General în dosarul cu Gabriela Vrânceanu Firea. El a
Klaus Iohannis este păcălit, pe zi ce trece, într-o măsură tot mai mare, de Sistemul
Adrian Sârbu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis Curtea de Apel
Share