home EVENIMENT, POLITICA Toni Greblă, judecător la CCR, a fost luat de DNA

Toni Greblă, judecător la CCR, a fost luat de DNA

Share

Toni Greblă, judecător la CCR, a fost luat de DNA

Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională, fost senator PSD, fost prefect de Ţinutul Corupţilor Gorj, a fost adus cu mandat la DNA şi e acuzat de constituirea unui grup infracţional.

Dacă ar fi acuzat de procurorii Direcţia Naţională Anticorupţie, TOni Greblă şi-ar pierde mandatul de judecător. Este o premieră absolută în istoria Curţii Constituţionale.

Parlamentarii PSD Iulian Iancu şi Lucian Şova ar fi şi ei implicaţi în dosarul lui Toni Greblă.

Niciodată până acum nici un judecător al Curţii Constituţionale nu s-a aflat într-o asemenea situaţie. Greblă a preluat mandatul Iuliei Motoc.

Grupul infracţional. Ion tupeu obraznic

Ion Bircină, finul lui Greblă, spune că nu i-a dat mită “lui taica” rochii pentru nevastă-sa şi că i-ar mai cumpăra acesteia şi alte rochii, pentru că “aşa este între rude”. Omul afirmă că o să-i mai ia naşului său încă două maşini, pentru că are bani de nu mai ştie ce să facă cu ei.

Afaceristul susţine nu are afaceri cu energie, că nu s-a ocupat vreodată de exporturi şi că nu a apelat niciodată în viaţa lui întreagă la influenţa naşului său.

La ora 15.00, Augustin Zegrean, preşedintele CCR, va face declaraţii de presă.

Bircină, tupeu obraznic, a fost întrebat anume ce afaceri are. El a răspuns:

Eu? N-am afaceri eu. Trimit ţigăncile la furat, la ghicit…. Mai vreţi altceva? Păi da, suntem proxeneţi, noi suntem proxeneţi. De ce ne întreabă pe noi de Curtea Constituţională? Noi suntem proxeneţi, de ăştia de furăm, ducem, furăm…

Întrebat de jurnalişti apoi ce a făcut în ultimii cinci ani, Bircină a răspuns:

Am iubit!

Insul este suspectat de cumpărare de influenţă: i-ar fi dat mai multe bunuri lui Toni Greblă, pentru ca acesta să intervină în sprijinul firmelor sale.

Toni Greblă a vrut să spargă embargoul impus de Rusia

DNA susţine că Greblă a vrut să eludeze embargoul impus de Rusia asupra importurilor de alimente din UE, exportân spre Rusia alimente prin Turcia. DNA a realizat dosarul cu sprijin de la DIPI, serviciul de informaţii al MAI. Comunicatul integral al DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de:

GREBLĂ TONI, senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională) şi ulterior judecător la Curtea Constituţională, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

– trafic de influenţă, în formă continuată

– două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

– constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2010 – 2015, suspectul Toni Greblă, aflat în exercitarea funcţiei de senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională) şi ulterior judecător la Curtea Constituţională, a pretins şi primit de la administratorul mai multor societăţi comerciale, cu titlu de foloase necuvenite, următoarele:

 

– în perioada 2010 – 2015, folosinţă gratuită, întreţinerea şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5, (înmatriculat succesiv pe mai multe firme controlate de omul de afaceri), în echivalent de 56.070 euro;

– în perioada 2010 – 2015, folosinţă gratuită a unui post telefonic, înregistrat pe una din firmele omului de afaceri

– în 02.11.2011, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare);

– în octombrie 2012, materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare, pentru lipirea a 20.000 de afişe

Foloasele necuvenite au fost primite în schimbul promisiunii de a interveni şi determină diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile acestora de serviciu, în folosul firmelor controlate de omul de afaceri, cu interese în domenii de activitate diversă (energie, transport, fier vechi s.a.).

În perioada 2010 – 2015, suspectul Toni Greblă, aflat în exercitarea funcţiei de senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională) şi ulterior judecător la Curtea Constituţională, a exercitat în fapt activităţi specifice calităţilor de asociat (perceperea de dividende), administrator (reprezentarea societăţii) şi director general (activităţi comerciale), disimulate prin interpuşi, încălcând dispoziţiile de incompatibilitate (privind incompatibilităţile judecătorului de la Curtea Constituţională şi ale senatorului).

A rezultat că, în mod neîntrerupt, suspectul TONI GREBLĂ a desfăşurat activităţi comerciale direct şi prin interpuşi şi a exercitat calităţile de asociat, respectiv administrator / director general, în legătură cu o fermă agricolă situată în judeţul Gorj şi cu o societate comercială, având ca obiect principal de activitate producţia de energie electrică.

Împreună cu alte persoane, suspectul Toni Greblă a constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România ¬ Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană.

În acest sens, membrii grupului s-au întâlnit de mai multe ori, atât în ţară, cât şi în afara ţării, acţionând coordonat pentru îndeplinirea scopului pentru care s-au constituit.

În perioada 2014 – 2015, aceştia au efectuat acte pregătitoare în vederea săvârşirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art.273 din Legea nr.86/2006 – Codul Vamal.

Suspectului Toni Greblă i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeşte şi
Toni Greblă, ședință de taină cu liderii Partidei Romilor din Oltenia

Pesedistul Toni Greblă a ţinut o întrunire de taină cu liderii Partidei Romilor din Oltenia,

Ana Birchall şi Viorica Dăncilă se ceartă pe tema Secţiei Speciale

Ana Birchall şi Viorica Dăncilă, acompaniantă de Toni Greblă, s-au certat în şedinţa de Guvern

Liviu Dragnea merge la Înalta Curte braţ la braţ cu Toni Greblă

Doi petenţi au avut astăzi termen în dosarele lor de la Înalta Curte: Liviu Dragnea

Toni Greblă reţinut de procurorii DNA VIDEO

Toni Greblă, fost prefect de Gorj, fost senator PSD, fost judecător la Curtea Constituţională, a

Toni Greblă a zbârcinit-o. Rău de tot

Toni Greblă a zbârcinit-o, dar rău, rău de tot. Conform referatului procurorilor, domnulo judecător constituţional

Lovitură de stat USL în curs. Ce este de făcut?

Dacă acest sistem politic se va întrupa în România, cum se prefigurează acum, nu trebuie

Proiectul Ghişe de lege a presei, aprobat cu semnături falsificate

Printre semnatari se afla Toni Grebla, care nu avea cum sa semneze, pentru ca era

Revista presa(rilor)

Tiberiu Lovin a anuntat azi primul ca "Nistorescu detine cotidianul.ro": Dupa ce a ingropat Cotidianul,

Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, arest la domiciliu

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD), a fost reținută miercuri, la ora 16.31, de către

Onţanu, arestat de DNA, mită pe drepturi litigioase

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost reţinut de DNA pentru o luare de mită

Share