home POLITICA Tokes Laszlo: Acum e momentul autonomiei teritoriale!

Tokes Laszlo: Acum e momentul autonomiei teritoriale!

Share

Europarlamentarul Tokes Laszlo a făcut aceste declaraţii alături de premierul Ungariei, Viktor Orban. Cei doi au fost la Şcoala de Vară ”Tusvanyos”, la Băile Tușnad, în Harghita.

Rea-credinţă. Orban Viktor: „Transilvania, acasă!”

Tokes a vorbit despre „genocidul maghiarilor din Transilvania, început odată cu Trianonul”. Politicianul a vorbit despre “independenţa naţională totală”. De asemenea, despre “unitatea militară secuiască înfiinţată în timpul lui Bela Kuhn”.

Tokes Laszlo: Acum e momentul autonomiei şi al independenţei

Nu mai avem la dispoziţie încă 25 de ani să aşteptăm, timpul nostru e acum, acum trebuie să acţionăm. Nu mai e timp de incertitudini, de oportunism politic, de speech-uri care vor doar îndobitocirea poporului, care ne pot fi fatale.

, a spus Tokes Laszlo, adăugând apoi:

Acum e momentul autonomiei şi al independenţei, doar independenţa naţională totală poate aduce înălţarea pentru maghiarime! Autonomia teritorială a Ardealului şi a Partiumului trebuie să se înfăptuiască.

Iar unitatea militară secuiască înfiinţată în timpul lui Bela Kun trebuie să ne fie exemplu, la nevoie! Şi trebuie să spunem răspicat acest lucru şi în Parlamentul European, şi în toate capitalele europene!

Tokes Laszlo: Lumea începe să se schimbe

În momentul de faţă, are loc o schimbare dramatică, radicală, de o importanţă aparte în viaţa întregii lumi, începută odată cu criza economică mondială. Preşedintele SUA vorbit în repetate rânduri despre faptul că sistemul financiar american este impregnat de cinism.

, a explicat Tokes Laszlo. Apoi a mai spus:

Lucru de neconceput până la izbucnirea crizei. Apoi corupţia, violenţa şi sexul – astea sunt promovate de forţele liberale şi dăunează foarte mult Americii şi lumii întregi. Trăim acum într-o societate mai mult feudalistă decât capitalistă.

Iar asta s-ar putea să ducă chiar şi la alungarea cu furcile a bogaţilor de către săraci. Deci este clar că lumea începe să se schimbe fundamental.

Pledoarie pentru i-liberalism marca Tokes Laszlo

Tokes Laszlo a pus şi bazele teoretice i-liberale ale celor pe care le-a afirmat.

Trebuie să spunem din nou, răspicat şi cu curaj, că o democraţie nu trebuie să fie neapărat liberală, poate exista democraţie şi fără liberalism. Pe de altă parte, liberalismul n-a putut niciodată să slujească ideea naţională, să-i încurajeze pe unguri în păstrarea ideii naţionale şi a avuţiei naţionale. Statul liberal ungar, guvernele liberale de până acum n-au putut opri ca Ungaria să devină datoare vândută.

, a afirmat Tokes. În sfârşit, mai multă sinceritate, după 27 de ani de ipocrizie din partea acestui domn.

Share