home MASS MEDIA TMC: Nedelcu se spala pe maini, Freciu face diversiuni

TMC: Nedelcu se spala pe maini, Freciu face diversiuni

Share

Ziua de luni a fost foarte tensionata la The Money Channel, cu redactia si personalul tehnic in pragul grevei spontane, dupa ce au primit aceasta scrisoare de adio si-un praz verde de la marele manager intergalactic Dragos Nedelcu, care-i si intrece (si pe care cu neplacere il regasesc, printre altele, in Consiliul de Administratie al clubului Rapid).

tvonlinee

Cu mare dificultate, cu toti vorbind peste toti in acelasi timp, cei din redactie s-au stapanit sa faca protest spontan, ceea ce ar fi reprezentat o mare greseala legala.

A, dragut: Dan Apostol s-a spalat pe maini ca Pilat din Bucuresti si a plecat in concediu.

Ideea este ca exista si posibilitatea ca salariatii sa adopte unele forme de protest, dar Legea Romana spune clar cum. Ma astept ca in zilele urmatoare jurnalistii buni de la The Money Channel, cu capul pe umeri, sa se impuna si, in primul rand, sa asculte sfaturile avocatilor pe care trebuie sa-i consulte si ale celor ce vorbesc in numele acestora.

In al doilea rand, ei trebuie sa puna frumusel mana si sa se documenteze temeinic ce au si ce nu au voie sa faca in astfel de situatii. Spun aceasta pentru ca mi s-ar parea revoltator sa fii atat de bun cand este vorba sa tratezi pentru angajatorul tau, Realitatea Media, un subiect in care este vorba despre Fondul Proprietatea, de exemplu, in schimb sa fii lulă barabulă pe legislatia muncii, cand este vorba despre viata ta si interesul tau.

Cand ma refer la legislatia muncii, scriu despre angajatii care au contract individual de munca. Ceilalti, cu drepturi de autor, sunt pe o alta legislatie si au contracte comerciale, pe Codul Civil.

Daca nu si-au primit banii (iar in prezent sunt mici sanse ca acest lucru sa se intample), si ei pot sa-i castige inapoi, dar trebuie sa intenteze altfel de procese, pe alta legislatie.

Inca un lucru important: daca nu si-au primit banii, daca trebuie sa faca blatul pe RATB ca sa ajunga la serviciu si asa mai departe, au de cerut socoteala, din punct de vedere legal, de la Realitatea Media.

Adica trebuie sa-i ceara socoteala lui Sebastian Ghita si omului acestuia, Sorin Enache, nu lui Nedelcu sau Freciu, care din acest punct de vedere sunt ilustrate cu flori de camp.

Oricum, cei care-si imagineaza inca faptul ca Willbrook ii va salva impreuna cu Freciu isi fac iluzii. Ca si cei care spera in interventia lui Elan. Schwartzenberg. Parerea mea. Corect ar fi sa-si pregateasca o solutie de exit si, pentru banii pe care nu i-au primit de la Realitatea Media, sa intenteze proces.

Daca au timp si nervi pentru aceasta, evident.

Citeşte şi
Prea multe vorbe-ntre ghiţi, eláni şi freci

Haosul de la Realitatea Media si lupta pe resturile fostei televiziuni care inca mai exista Read more

Vânţii, ghíţii, elánii şi frecii

Ghiţii şi frecii s-au duelat deja. Şi-au stabilit liniile de non-beligeranţă, ca grecii şi turcii Read more

Schwartzenberg: “Realitatea pierde bani lună de lună”

Deși mulți s-au pripit să concluzioneze că Elan Schwartzenberg a făcut o afacere proastă preluând Read more

Procedura de insolvenţă deschisă în cazul Realitatea Media

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul trustului Realitatea Media.

Elan: „Îi voi oferi lui Ghiță ceva mai consistent”

mutarea Realitatea TV din Casa Presei Libere are mai multe implicații

Realitatea TV se muta din Casa Presei in curtea Willbrook

Willbrook Platinum Business and Convention Center e format din doua cladiri, fiecare cu 37.000 de Read more

Freciu: tranzacţia TMC, în două săptămâni

Tranzacţia The Money Channel s-ar încheia în două săptămâni.

Freciu ar fi batut palma cu Willbrook pentru TMC

Compania Willbrook discuta cu Sorin Freciu posibilitatea de a intra ca investitor in postul de Read more

Gabriela Firea și-a plătit din bani publici prezențele la tv

USR Bucureşti susţine, într-o postare pe Facebook, că primarul Gabriela Firea plăteşte publicitate din banii Read more

Mădălina Mihalache, jurnalista anticorupţie, pleacă la Antena 3

Jurnalista Mădălina Mihalache, acreditată pe PSD, autoare de directuri excelente pe Justiţie, recunoscută pentru atitudinea Read more

Share