home CORUPTIE, POLITICA Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Share

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii „Cap compas”, a dat publicităţii une mesaj extrem de agresiv.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Acesta este la adresa celor care au îndrăznit să critice faptul că Pimen al Sucevei a fost transportat imediat cu elicopterul la Bucureşti, deşi starea lui de sănătate nu era atât de gravă.

Dincă vorbeşte despre „murdărie”şi „jeg”, fiind aplaudat pe pagina de Facebook a mănăstirii Sihăstria Putnei.

„Există în unii oameni o murdărie care nu se poate spăla nicicum. Nu se curăţa cu detergent şi cu apă pentru că este o ţină imaterială. Este jegul acela care se aşează strat după strat în minte şi în suflet şi pe care prea mulţi îl lustruiesc zi după zi închipuindu-şi că în lumina reflectoarelor strălucirea va orbi pe privitori care vor crede că aurit este omul atât pe dinafară cât şi pe dinăuntru.

Arhiepiscopul Pimen a fost adus la Bucureşti pentru un tratament mai potrivit vârstei şi suferinţei sale. Poate că Dumnezeu,medicamentele şi un dram de noroc îl vor scăpa. Se poate însă că Cel de Sus să îl cheme la El.

A fost adus Pimen cel Bătrân din urbea unde un Flutur şi un Rimbu au devenit exponenţii mecanismelor cangrenate ale unui stat morbid şi corupt.

Mulţi dintre cei care au sărit până în tavan pe motiv că a fost adus cu elicopterul nici nu ştiu cine este Pimen şi nici ce a făcut în cei aproape 40 ani de episcopat şi 70 ani de monahism.

A fost adus cu elicopterul şi acest lucru a scandalizat o întreagă pleiada care şi-a făcut regula de viaţă din a fi „Gică contra” faţă de tot ce li se pare caduc sau neconform cu multe aşa zise principii şi valori ale lumii moderne.

Aceiaşi autişti spiritual se mândresc în ţară şi peste hotare cu albastru de Voroneţ,cu Humor,Suceviţa,Moldoviţa şi altele din patrimoniu UNESCO fără a realiza că păzitorul acestora a fost Pimen al Sucevei.

Tot dintre unii că ei se ridică ode pentru idealizarea interbelicului românesc când monarhii iubitori de ţară au ridicat România din ţină fără să îşi amintească măcar în treacăt că Pimen al Sucevei a fost PRIMUL care l-a găzduit întâia oară pe pământul ţării în 1992 pe Majestatea Sa Mihai I ,singura MAJESTATE legitimă pe care au putut să o cunoască multe milioane de romani până în prezent.

Pentru cei care una două bagă băţul prin gard să caute sămânţă de scandal valoarea omului se măsoară în eficienţa pe Facebook , în like-uri şi în aforisme semidocte. Omul bătrân nu mai este eficient iar dacă nu se regăseşte în mainstream este considerat cantitate nulă.

Nu contează că un asemenea OM poate avea numele Bălăceanu Stolnici,Florin Piersic,Ana Blandiana sau poate fi oricare altă personalitate care a adus plusvaloare concretă în societatea românească.

Asemenea specimene sunt în stare în orice clipă să acorde prioritate doar pentru că este mai tânăr şi vivace oricărui exemplar dintre cei cu furci şi cărămizi în mâini de la Feteşti,Săcele sau Hunedoara.

Ţipă pe la răspântii promovând dreptatea care de fapt e proclamarea unora mai egali decât alţii,după chipul şi asemănarea lor. Vindecare orbului din naştere s-a săvârşit cu tina şi cu scuipat iar noroiul a fost tămăduitor

Din păcate miracolul biblic nu se poate declina nici măcar drept act exemplar prin curăţirea de mazga ce emană miasme amestecate cu parfum amăgind pe cei creduli cu sloganuri despre etică şi moralitate.

Pimen cel Bun şi Bătrân şi-a rânduit din vreme loc de veşnică odihnă la Sihăstria Putnei şi oamenii îl vor întâlni şi dincolo de timp la ctitoria să. Însă pe cei care aduc pizma în suflete vom avea (ne)şansa să îi vedem printre PET-uri îngrămădite între nereciclabile plutind cu faţa în jos în baltă propriei neputinte”, a scris Dinca pe Facebook.

Postarea sa a fost preluată şi lăudată pe pagina de Facebook a mănăstirii Sihăstria Putnei.

Citeşte şi
Doina Gradea se îndreaptă spre finalul carierei sale în TVR

Este începutul sfârșitului pentru Administrația Doina Gradea. Membri ai Consiliului de Administrație au cerut oficial Read more

TVR a fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de euro

Documente oficiale dovedesc jaful instituționalizat din TVR. eleviziunea Română a fost prejudiciată cu peste 20 Read more

MediaSind TVR – trei ani de luptă cu abuzurile și ilegalitățile Doinei Gradea

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind urează La mulți ani colegilor din Read more

Doina Gradea (PDG TVR) dezinformează opinia publică

Într-un comunicat de presă transmis vineri, 26 iunie 2020, conducerea Societății Române de Televiziune face Read more

Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, Read more

Cum pot fi concediați angajații TVR dacă încalcă noul Cod Etic

Conform art. 61. din Codul Muncii, “Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de Read more

MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Share