Timpul durităţilor şi mesajelor politice exacerbate

Share

Vom începe cu un comentariu inacceptabil la postarea noastră transcript privind prezenţa lui Traian Băsescu la emisiunea “Ultimul cuvânt” de pe B1 TV. Un comentariu pe care l-am moderat, pentru că nu acceptăm un asemenea limbaj pe acest website:

acest gunoi, corcitura de tigan cu tatar,mincinos,betiv,curvar,hotpe nume besescu, trebuie bagtr in puscarie cit mai repede ! nenorocitul a pus baietii de la SIE sa faca propaganda pentru el in detrimentul Romaniei asta se numeste atentat la siguranta statului.nenorocitule tu cu familia ta afara javra ordinara nu ti-ar mai muri nimeni inainte gunoi ce esti!

Prima concluzie (asupra formei) este că oamenii sunt extrem de nervoşi. Le fuge pământul de sub picioare.

jacquesdaniels

A doua concluzie (asupra fondului) este că, din momentul constatării eşecului loviturii de stat totale, dure, de forţă, ei, fiind obligaţi să facă compromisuri la acest capitol cu propriul lor plan anticonstituţional de uzurpare a statului de drept, încearcă să compenseze prin limbaj dur, argotic şi prin radicalizarea mesajului politic.

Ei, şi cu aceasta ajungem la domnul preşedinte interimar Crin Antonescu, care susţine că marele cotidian de stânga francez Le Monde şi prestigiosul The Washington Post, de orientare democrată, sunt contaminate politic:

Suferim foarte mult si vom suferi si pe o anumita durata, pentru ca in momentul in care se intra intr-un circuit mediatic, se petrece aceasta contaminare, nimeni nu mai sta sa vada de fapt de unde a inceput.

A fost o lovitura de stat in Romania, s-a incalcat statul de drept in Romania? Au fost tancuri si militari in strada? Nu. Dar de fapt ce s-a intamplat in Romania? De fapt, nimic in sensul acesta. (…) Se alimenteaza Le Monde cu ce scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung si Washington Post cu amandoua.

Am dat trei nume mari, din presa mondiala si impactul lor cand vorbim de imaginea Romaniei este urias

Credem că este inutil să explicăm faptul că nimeni nu poate interveni peste politica editorială Le Monde, FAZ sau WP. Nici în cazul El Pais, pentru că tot nu veni vorba.

• Voronin mărturiseşte: „Îmi place de Ponta şi Antonescu. Au procedat corect, n-au încălcat Constituţia“

Dovada de forţă a acestui lucru este tocmai că un oficios al socialiştilor spanioli ca El Pais dă cu parul în Ponta pentru ca jurnaliştii de aici să-şi apere probitatea profesională.

Asemenea durităţi vor continua să apară şi de-acum încolo în disputa politică şi, repetăm, ele denotă disperare. Iată de exemplu disperarea subliniată a aceluiaşi Crin Antonescu:

Partenerii noștri (europeni – n.r.) vor să impună un anumit rezultat la referendum!

Suntem, prin această declaraţie, la un pas de povestea cu “agenturili” lui Nicolae Ceauşescu. E limpede spre ce fel de stat cu regim politic autoritar multilider ne îndreptăm. Unul antieuropean, mafiot, întors spre ţara din care provin şi alţi clienţi ai companiei de PR a premierului şi cea care îl duce pe preşedinte de la Bucale şi Cimişoara, la un miting electoral la care nu are dreptul constituţional să participe.

• Ministrul britanic de Externe, William Hague: Toti actorii politici romani trebuie sa respecte prevederile Constitutiei, institutiile statului si deciziile adoptate de instantele judecatoresti

Experienţa ne-a învăţat că de regulă forţele politice care nu respectă cadrul legal şi implicit pe cel Constituţional încearcă să obţină avantaje politice în afara legii şi, dacă statul de drept impune regulile jocului, partidele în cauză pierd teren.

Mai există şi o declaraţie tâmpă a lui Victor Ponta, pe care o vom comenta:

Domnul Basescu stie cel mai bine ce inseamna comunismul pentru ca a beneficiat si a trait in comunism si a trait bine domnia sa. Eu eram adolescent si nu mai tin minte exact

Este bine ca dl. Victor să înţeleagă clar un lucru. Organismul fără anticorpi este victimă sigură. Dispariţia de jure a Partidului Comunist Român de pe scena politică românească după 1990, combinată cu apariția sa cosmetizată în haine democrate, sub succesiunea nominaţiilor FSN – FDSN – PDSR – PSD, a făcut foarte mult rău vieţii politice din România.

• Victor Ponta: Traian Basescu stie mai bine ce inseamna comunismul, a trait bine in acea perioada. Eu eram adolescent si nu mai tin minte exact

Aceşti domni trebuiau să existe la vedere, pentru ca lumea să ştie care sunt şi răul să fie vizibil, ca să nu se costumeze în haine de aparentă democraţie.

Aşa că, da, îl înţelegem pe dl. Victor că nu mai ţine minte, dar poate că ar fi bine să îl asculte pe Traian Băsescu şi să înveţe de la el, care ştie ce e comunismul şi are repere democratice.

Share