home POLITICA Theresa May anunţă alegeri anticipate în Marea Britanie

Theresa May anunţă alegeri anticipate în Marea Britanie

Share

Premierul Theresa May a anunţat convocarea alegerilor parlamentare anticipate pe 8 iunie. Ea a argumentat că este necesar un guvern puternic, pe fondul incertitudinii generate de ieşirea Marii Britanii din UE.

Piețele financiare au tranzacţionat lira sterlină, aparent anticipând o reacţie politică în Partidul Conservator. Aici, există adepţi ai liniei dure care s-ar putea opune unor concesii către UE, în schimbul accesului pe piață. Acesta este așa- numitul “Brexit blând“.

Theresa May este supusă presiunilor politice pe fondul Brexit

Theresa May este supusă presiunilor din partea colegilor din Partidul Conservator. Dar acestea vin şi din partea opoziţiei laburiste şi liberal-democrate, în contextul activării procedurii pentru Brexit.

Întreaga ţară este unită în jurul deciziei Brexit, mai puţin membrii Parlamentului. Disensiunile din Parlament riscă să afecteze capacităţile de a transforma Brexit în succes.

, a spus Theresa May.

Fortune cinci motive ale acţiunii premierului britanic. Primul ar fi votul pentru un mandat personal, pe care şi-l doreşte May. Al doilea motiv este că obţinerea unei mai mari majorităţi parlamentare dă guvernului o mai mare libertate de negoiere cu UE.

Al treilea motiv este că logica electorală este irezistibilă, în acest moment, pentru Theresa May. Un al patrulea motiv este că premierul britanic doreşte tăcerea şi neutralizarea celor ce doresc încetinirea şi stoparea Brexitului.

Eistă de asemenea chestiuni legate indirect de Brexit. Cea mai importantă este că May are nevoie să scape de sistemul de taxe şi cheltuieli angajate de Cameron.

Share