home EVENIMENT TERORIŞTII PRINTRE NOI! ISIS poate falsifica paşapoarte siriene

TERORIŞTII PRINTRE NOI! ISIS poate falsifica paşapoarte siriene

Share

Oficialii americani investighează posibilitatea ca teroriştii ISIS să poată să falsifice documente siriene. E posibil ca teroriştii să fie deja printre noi.

O agenţie guvernamentală americană a anunţat că a avertizat că ISIS pate să creeze false paşapoarte siriene, a confirmat un oficial federal. Purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Imigraţie şi Vămi al Statelor Unite a confirmat conţinutul unei ştiri date anterior de CNN pe acest subiect, dar a refuzat să ofere o copie a documentului pe care se baza informaţia de postul de televiziune.

Analiza susţine că ISIS are acces la maşinile de tipărit paşapoarte ale guvernului sirian, eea ce măreşte posibilitatea ca aceste documente de călătorie să fie falsificate.Sursa CNN a adăugat că îngrijorările oficialilor americani sunt legate şi de faptul ă ISI are acces la biografiile şi baza de date de amprente a cetăţenilor sirieni, ceea ce măreşte şi mai mult posibilităţile apariţiei furtului de identitate.

ABC News, prima televiziune are a dat ştirea joi, a anunţat că raportul a fost dat săptămâna trecută, pentru a ajuta Securitatea Internă (trad. rom. Homeland Security) să salvgardeze posibilitatea ca militanţii ISIS să intre pe teritoriul SUA.

Deoarece Raqqa şi Deir ez-Zour au căzut în mâinile ISIS, este posibil ca indivizi din Siria cu paşapoarte eliberate în aceste oraşe controlate de ISIS, ori dintre cei care au paşapoarte în alb, să fi călătorit spre SUA.

,  a afirmat ABC News, citând din raportul menţionat.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat, John Kirby, întrebat ieri, într-un briefing, despre conţinutul ştirii ABC, a răspuns:

Am luat la unoştinţă în privinţa conţinutului documentului, nu numai din presă, că ISIS ar putea să fi obţinut această capabilitate de mişcare.

Directorul FBI, James Comey, a declarat, într-o audiere de miercuri dintr-un comitet senatorial:

Comunitatea serviciilor secrete este îngrijorată că ISIS are abilitatea şi capabilitatea să producă  paşapoarte frauduloase, care este în orice circumstanţă un motiv de îngrijorare pentru noi.

Share