home ECONOMIE TeleTrade: Dolarul se poate aprecia peste euro

TeleTrade: Dolarul se poate aprecia peste euro

Share

TeleTrade

Dolarul continuă să se aprecieze şi este de aşteptat să străpungă bariera parităţii euro, susţine directorul TeleTrade.

Acest lucru e posibil mai ales în urma declaraţiilor OPEC, de păstrare a nivelului producţiei de petrol la nivelul actual, pentru a nu pierde cota curentă de piaţă.

citeşte şi: Cătălin Chivu: TeleTrade oferă clienţilor posibilitatea de a-şi investi banii după modelul celor mai buni traderi

Economiştii ING îşi anunţă intenţia de a reduce prognozele pentru trimestrul al II-lea al acestui an pentru perechea USD/EUR de la $1.05 la $1.00 şi de la $0.95 la $0.90, pentru al doilea trimestru al anului 2016, marcând astfel o apreciere a monedei americane.

Creşterea supraproducţiei de petrol la nivel mondial şi o încetinire a cererii din partea Chinei, dar posibil şi a altor rafinării, pe măsură ce rezervele de ţiţei naţionale sunt acoperite şi din cauza apropierii sezonului de reparaţii şi mentenanţă de primăvară al rafinăriilor ar putea conduce la o scădere şi mai mare a preţului barilului, context în care dolarul american va continua să recupereze teren în comparaţie cu celelalte valute

, susţine Cătălin Chivu, director TeleTrade.

Odată cu eliminarea termenului “răbdare” din declaraţia oficială a Federal Open Market Committee (FOMC) a Fed, coroborat cu scăderea prognozelor oficiale privind creşterea economică şi inflaţia ale SUA, a fost menţionată explicit ideea că la şedinta de politică monetară a Fed din aprilie nu va avea loc o mărire a ratei dobânzii-cheie americane, lucru neobişnuit în politica Fed.

Chiar dacă dolarul s-a depreciat iniţial imediat după declaraţiile Fed, a recuperat ulterior teren.

Pe piaţa forex a avut un loc iniţial o apreciere agresivă a euro în raport cu dolarul, pe fondul lichidităţii scăzute. Schimbările din declaraţia FOMC nu justifică o astfel de vânzare a dolarului şi, după cum observăm acum, mişcările de depreciere s-au retras aproape complet.

, spune Chivu.

Dolarul se apreciază din nou

Pe parcursul zilei de joi, 19.03, dolarul american a recuperat o mare parte din poziţiile pierdute în raport cu principalele valute, după deprecierea puternică inregistrată miercuri seară, întrucât, probabil, investitorii au analizat în detaliu declaraţiile şi prognozele FOMC.

Miercuri seară, dolarul a înregistrat una dintre cele mai puternice deprecieri zilnice în raport cu principalele valute, după ce Fed a scăzut prognozele privind ratele dobânzii şi inflaţia pe termen lung

, spune Vlad Baciu, analist TeleTrade.

Mulţi investitori mizau pe aprecierea dolarului SUA, presupunând că Fed va creşte rata dobânzii în cadrul următoarei şedinţe de politică monetară, în timp ce alte Bănci Centrale precum BCE şi Banca Japoniei continuă să relaxeze politică monetară. Această divergenţă în cursul politicii a atras atenţia managerilor financiari asupra dolarului în aşteptarea creşterii randamentelor, ca urmare a creşterii dobânzii.

Astfel, chiar dacă Fed a revenit asupra mesajului iniţial, majoritatea investitorilor continuă să anticipeze că va creşte rata dobânzii în următoarea şedinţă de politică monetară.

Share