home CORUPTIE, POLITICA TelDrum, povestea privatizării, istorisită de cineva care ştie

TelDrum, povestea privatizării, istorisită de cineva care ştie

Share

Cineva care ştie multe s-a vărsat exact atunci când Tudorel Toader a anunţat că nu schimbă şefii parchetelor. Şantajul este evident. TelDrum ar fi fost privatizat printr-o metodă patent Mitrea & Cozmâncă.

Ciudăţenia este că totul apare într-o publicaţie, Liber în Teleorman, care chiar supravieţuieşte în regatul lui Dragnea. Cum, e greu de priceput. Articolul scris de Carmen Dumitrescu debutează cu o serie de întrebări retoric-ironice.

Da, știm! TelDrum nu are nicio legătură cu Dragnea. Dar are, în mod pur coincidențial, legătură cu toți colegii lui de școală și de trupă! Adică se poate întâmpla oricând, fără nicio legătură cu Liviu Dragnea, ca oameni apropiați lui din Maramureș, Buzău, Brăila și Teleorman să pună la cale de-o afacere prosperă cu statul. Și nu oriunde, ci în Teleorman. Nu, asta chiar se poate întâmpla!

TelDrum, privatizată cu Miron Mitrea şi Octav Cozmâncă consultanţi

A existat și există un interes al sistemului pentru ca Dragnea să crească, el fiind o unealtă excelentă pentru jocurile murdare ale serviciilor și ale politicienilor cu adevărat abili.

, afirmă sursa citată. Astfel, TelDrum este…

… rezultatul expertizei oferite de Mitrea și Cozmâncă. Teldrum s-a născut pe data de 1 decembrie 1969, o dată cu înființarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Teleorman. Mai târziu, s-a transformat în Regia Autonomă TelDrum, până în anul 2002, când a devenit societate comercială pe acțiuni.

Ilegalităţi

Martori citaţi de publicaţia din Teleorman spun:

Problema a fost la evaluator, iar caietul de sarcini a fost luat de Marian Fișcuci. Acțiunile la purtător au fost făcute mai târziu. În aceeași perioadă s-au mai privatizat și alte societăți din țară, iar Mitrea și Cozmâncă l-au consiliat.

Vulnerabilitatea procesului poate fi identificată doar în modul de transformare și transmitere a acțiunilor. Dar, cel mai probabil, acțiunile nu se află acum la Dragnea.

Mai tare este că…

… valoarea reală a TelDrum se ridica la momentul acela (n.n.: al privatizării) pe la vreo 50 de miliarde de lei, ei au făcut bilanțul la 11 luni, astfel că banii care ar fi trebuit să fie încasați de TelDrum n-au apărut în niciun document.

Şi ilegalităţile sunt povestite în continuare, de-a fir a păr. Cuvântul “Bombonica” nu apare. Nici măcar cu literă mică. Întrebarea care se pune este: a mărturisit Bombonica la procurori? Şi, dacă nu, când o va face? Că fapta penală mărturisită înainte de începerea cercetării…

Citeşte şi
Rovănica Plumburica face furori în presa germană. Ea este disecată în bucăţele, la figurat, desigur,
Cât mai costă un vot de la ALDE... un deputat a cerut 100.000 de euro
Judecătoarea Crina Muntean, care s-a alăturat, în ultimii doi ani și jumătate, demersurilor magistraților pentru
Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat la tragedia din Caracal. "Această dramă ne arată unde e
Filiala Pro România Brasov si-a ales noua conducere. Aceasta este formata in principal din oameni
România se află la un pas de intrarea în mecanismul premergător activării Articolului 7 din
Cotidianul Le Monde publică, sâmbătă, o amplă analiză în legătură cu faptul că scandalurile de
Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) are o poziţie dură faţă de UDMR pentru că
Cu Aladin Georgescu, liderul PSD Mehedinţi, plonjăm direct în interlopa pendinte această organizaţie teroristă care
Controverse în jurul companiei Fincantieri, favorita mai nouă a lui Dragnea pentru licitaţia de achiziţionare
Share