home MASS MEDIA Tel Drum GIO a pompat bani grei în jurnaliştii Antena 3

Tel Drum GIO a pompat bani grei în jurnaliştii Antena 3

Share

Vă întrebaţi poate de ce umblă vorbele prin gurile celor de la Antena 3 fără să se gâ(n)dească la ele? Răspunsul este foarte simplu: finanţare mascată Tel Drum, probabil pentru rostogolirea de minciuni.

Antena 3 şi RTV au rămas fără vreo 80 de reclame fiecare

Poate că nu este aşa şi ne înşelăm noi, dar coincidenţele sunt flagrante. E prea de tot. Unde e propaganda, acolo apar şi banii. Dar despre bani, originea şi traficul lor ilegal, mai jos. Deocamdată, despre actanţii de pe sticlă.

Discutăm despre falanga media a sistemului corupt. Finanțată de moguli și antamată într-un jihad conspiraționist împotriva politicilor anticorupție. Media: trei televizuni de știri, website-uri, armate de troli. Tehnicile s-au remarcat până acum în Rusia, Ungaria, Turcia sau Polonia.

Tel Drum GIO şi Antena 3

10.300 de rezultate „soros” în Google pe antena3.ro. Materiale negative. Dragnea apare de 66.500 de ori. Cele mai multe articole, pozitive. “Televiziunea lui Voiculescu i-a oferit constant șefului PSD o linie de apărare după dezvăluirile presei despre Tel Drum”, constată Rise Project.

Cifrele sunt suculente, orice jurnalist de investigaţie salivează la vederea acestora. 111.848 de lei au ajuns de la fiul lui Liviu Dragnea, la fiica lui Dan Voiculescu, în noiembrie 2015. După #Colectiv, când baronul prelua partidul.

Silozurile Gransiloz din Teleorman cumpărau publicitate la Radio Zu (Grupul Media Camina), post care nu se prinde în județ. Pe Radio Zu are zilnic un tocşău bezcreticul Mircea Badea. Pe care, după ce îl asculţi, trebuie apoi să te duci să te speli pe urechi.

Mirel Palada e aici! Antena 3 e aici! Tel Drum e tot uber ales

Cinci ani înainte: Tel Drum îi plătea 150.000 de lei Cameliei Voiculescu, asociată cu Mirel Palada. În Compania de Cercetare Sociologică și Branding Forum. Pentru un sondaj. 50.000 de lei a marcat în anul 2010 finul lui Dragnea, Mihai Slăvescu Putineanu.

Era nevoie de o lucrare sociologică la ferma de vaci Agrotrust. Câteva luni mai târziu, ferma de vaci spăla aproape jumătate de milion de lei la Pitești, rotunjind fantomaticele 3,8 milioane ale grupării. Mihai Slăvescu Putineanu e căsătorit cu o verișoară a Bombonicăi și cununat de cuplul Dragnea.

El a gravitat mereu în jurul lui Pablito. La început, a lucrat în CJ Teleorman, la biroul de relații externe. Apoi a intrat în afaceri, devenind donator fruntaș la PSD, unde e membru activ. Ferma lui, Agrotrust, a încasat de-a lungul timpului peste 25 de milioane de lei de la Tel Drum.

Radu Tudor ar fi stat cu gura căscată la posmagii Tel Drum

Nu numai fantomele au primit bani Tel Drum de la Putineanu, ci și realizatorul TV Radu Tudor, de la Antena 3. 65.000 lei a dus acasă antenistul în perioada ianuarie 2011 – mai 2012. Aşa ieftin te dai, Radule? Numai peste atâţia bani?

Plățile s-au făcut în cinci tranșe, de la ferma lui Putineanu (Agrotrust), la firma de consultanță a lui Radu Tudor (Top Media Acces). Ultima plată s-a virat în campania electorală a alegerilor locale din 2012.

Bogdan Chirieac, Răzvan Dumitrescu au halit bani de la TelDrum, via DCNews

59.502 lei s-au dus la Răzvan Dumitrescu și Bogdan Chirieac, figuri consacrate în platourile Antena 3. Tot finul lui Dragnea a plătit în aceeași perioadă, 2011 – 2012. De data asta, a facturat portalul de știri DC News (Press Media Electronic), fondat de cele două vedete TV.

Răzvan Dumitrescu, care a ieșit de curând din afacere, susține că nu se ocupa el de administrare. Că habar n-are despre tranzacție, n-a simțit presiuni editoriale și, oricum, n-a mai scris nimic pe site de mult timp.

Inteligent, Răzvan a înţeles dincotro bate vântul şi a mirosit crivăţul procurorilor. Aşa că acum o fâsâie.Măcar să fie soft, nu hard landing.

Tel Drum e aici! La ONPCSB…

Marius Vorniceanu a fost numit de Grindeanu, apoi confirmat de Tudose şef al Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB). Apoi, Tudose a suprapus peste el un şef şi a devenit viceşef. Fiica acestuia, Laura Vorniceanu, a servit patria la NIRO, firma lui Dumitru Nicolae, condamnat pentru fapte de corupţie.

Apoi şi-a făcut propria firmă, cu un nume superb, Griffin, de trupă de MetalRock, dimpreună cu mama ei. Rodica Vorniceanu este soţia soţului ei de la OCPCSB. Şase plăţi a făcut Tel Drum între anii 2012 şi 2014, pentru Griffin Corporation. Valoarea: puţin peste 400.000 de lei, conform Rise Project.

ONCSPB monitorizează toate tranzacţiile din România. Criminalitatea economico-financiară, trafic de bani, contraspionaj. Este o instituţie ocupată prin tradiţie în statul român, de pe vremea lui Adrian Năstase şi dinainte de asta. Formă fără fond.

Furnizor de informaţie pentru instituţiile de forţă

Cât de grav este că e o instituţie ocupată de sistemul corupt? Simplu, să vedem cui livrează informaţie. Toate parchetele din România, SRI, Poliție, BNR, din proprie inițiativă sau la cerere, în funcție de atribuții și în baza unor acorduri interinstituţionale. Majoritatea informațiilor sunt clasificate.

A existat şi o vreme când ONPCSB îşi făcea treaba. Atunci, au apărut sesizări privind nenorocirile făcute de Tel Drum. ână a ajuns acolo, se pare, tata Vorniceanu. Datele, mai jos.

Datele jafului făcut de Tel Drum. Firme fantomă

2013 – Trafic de bitum. Parchetul Capitalei. O rețea de traficanți polonezi aduceau lângă Ploiești sute de vagoane de bitum nedeclarat. O parte din marfă ajungea la Tel Drum. ONPCSB a documentat transferurile către Polonia.

tel drum
sursa Rise Project

2014 – Evaziune fiscală. Parchetul Capitalei. 40 de firme fantomă din București și Argeș au scos aproape 300 de milioane de lei cash dintr-o sucursală bancară din Pitești. Fantomele disimulau plăți fictive, iar Tel Drum a apelat la serviciile rețelei de spălat bani. Procurorii îi urmăresc transferuri de 2.373.130 lei. Oficiul a sesizat Parchetul.

Datele jafului. Preferatului fanilor – GIO Tel Drum

2015 – Evaziune fiscală. Procurorii DIICOT au preluat parte din ancheta fantomelor de la Capitală. Transferurile Tel Drum sunt acum și-n atenția lor. Ancheta procesează datele inițiale emise de Oficiu.

2017 – Deturnare fonduri europene. DNA a aflat că Tel Drum ar fi fraudat bugetul UE cu peste 4 milioane de lei, cumpărând pe hârtie echipamente de asfaltare. În probatoriu apar tranzacțiile prin care corporația a mimat achiziția. Oficiul a sesizat DNA în mai.

2017 – Grup infracțional organizat. DNA. Procurorii anticorupție îl urmăresc pe Liviu Dragnea pentru constituire de grup infracțional organizat în jurul Tel Drum – grup implicat în fraude cu fonduri publice. DNA a aflat că familia Dragnea beneficiază direct de banii companiei. Parte din ei ar fi fost spălați de rețele specializate. OLAF a sesizat DNA. Oficiul a documentat cazul în luna aprilie.

Tel Drum a spălat bani, dar n-a fost singura

35 milioane – Romsys (grupul austriac New Frontier), contracte publice de IT. 3,8 milioane – Grigore Dobre, afacerist care figurează în dosarul „Trofeul Calității” ca finanțator ilegal al campaniei lui Adrian Năstase

49 milioane – Eco Vega Construct (Mihai Ciobanu și Leonard Nicolin), contracte publice în construcții. 10,5 milioane – grupul UTI (Tiberiu Urdăreanu), contracte publice de securitate. 1,6 milioane – Aedificia Carpați (Petre Badea), zeci de contracte publice în construcții

Share