home MASS MEDIA Taxarea informaţiilor pe net, greu de realizat

Taxarea informaţiilor pe net, greu de realizat

Share

Indira Crasnea, preşedinte CRP a declarat joi, la seminarul din cadrul proiectului “Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare – JETOP” (ID 75858), că taxarea informaţiilor pe net este dificil de realizat, întrucât nu există un consens între publisheri.

foto: Reporter Virtual

Indira Crasnea, preşedintele Clubului Român de Presă (CRP), a spus că “există premise pentru un optimism realist” în presa românească.

“Contrar curentului, eu cred că peste câţiva ani presa scrisă va cunoaşte un reviriment. Am un vis realist, cred că presa are un viitor bun, deşi încă suntem în fundul găleţii şi găleata e goală. Suntem cam în al treilea an de rău, cred că va interveni un reviriment economic şi asta va influenţa mult şi starea presei, şi buzunarul ziariştilor, pentru că nu trăim din idealisme. Jurnalismul şi presa sunt mult mai sensibile decât alte domenii la influenţele economice exterioare”

, a mai spus Crasnea.

În privinţa jurnalismului pe internet, Indira Crasnea a precizat că “netul nivelează şi induce o uşoară superficialitate”.

“Cea mai mare speranţă a mea este resursa umană. Eu îmi pun mare speranţă în ceea ce priveşte viitorul presei în oameni. A fost o schimbare lentă de generaţii, din păcate nu întotdeauna cu efecte bune. S-a produs şi o schimbare a obiceiurilor de consum. Netul a cunoscut un boom, dar aduce şi nivelare şi superficializare. Este o perioadă care va fi depăşită. Eu cred că viitorul bun va fi asigurat de brandurile personale din presă, de individualităţi integrate în redacţii profesionalizate”

, a spus Crasnea.

Ea a precizat că în momentul de faţă decizia de taxare a conţinutului presupune asumarea unui mare risc.

“Este o decizie de curaj, care se poate lua numai printr-un consens la cel mai înalt nivel al patronatului din presă. Este un risc şi presupune o evoluţie de mentalitate. Problema cu taxarea este ceva care ţine de viitor, este o problemă de business”

, a spus Indira Crasnea.

Share