Tăriceanu: Străinii au fost păcăliţi de propaganda anticorupţie

Share

Numărul doi în stat spune că străinii au fost păcăliţi de propaganda anticorupţie. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a acordat un amplu interviu pentru Mediafax şi Gândul.

În România ultimilor ani, (…) am fost cu toţii martorii unei campanii de o amploare nemaivăzută. O campanie susţinută de unii, care a transformat România în ţara cea mai coruptă. O ţară care are o singură şi mare problemă care este corupţia.

, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

riceanu anunţă atacul sistemului corupt asupra Justiţiei

Tăriceanu: Corupţia e un fenomen în toată lumea

Lucrul acesta a influenţat foarte mult percepţia partenerilor noştri, a străinilor în general. Văzând că noi vorbim cu atâta sârg despre coruptie, înseamnă că este o problemă, pe care ei au preluat-o ca atare. Corupţia este un fenomen în toată lumea.

În toate ţările, începând din America, până în Europa, în Israel ş a m d . Este un fenomen care trebuie combătut. Dar de aici până în a-i da o asemenea dimensiune este o cale lungă care, după părerea mea, nu a făcut decât să ne afecteze negativ şi acest lucru se vede.

, a afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu: Nu mi-e frică de închisoare, nu am încălcat legea

Jurnalistul Mediafax îl întreabă pe Călin Popescu Tăriceanu dacă îi e frică de o eventuală condamnare. Ce răspunde acesta?

Ţi-e frică să ajungi la închisoare dacă încalci legea, ceea ce nu este cazul meu. Eu nu am nici un fel de frică şi dacă mi-ar fi fost frică, vă mulţumesc pentru întrebare, aveam o altă variantă de comportament.

Ia uitaţi-vă puţin la domnul Ludovic Orban, preşedintele PNL. E varianta de avarie atunci când ţi-e frică. Mie nu mi-e frică şi nu numai atât dar am avut curajul să confrunt acest sistem pervertit.

Tăriceanu dă lecţii jurnalistului, îi sugerează întrebări

Preşedintele Senatului dă lecţii de presă jurnalistului care îl intervievează:

Mai mult decât atât, cred că aţi pus întrebarea greşit că a fost contestată legitimitatea Parlamentului de a adopta legile. Lucrul acesta nu poate fi făcut, pentru că Parlamentul este singura autoritate legiuitoare.

Legitimitatea lui nu poate fi contestată, chiar dacă, desigur, sunt voci care poate nu au cultura politică necesară să înţeleagă că parlamentul este singura autoritate legiuitoare, nu procuratura, nu altcineva.

Mai departe, în Parlament, votul meu nu este decât egal cu votul colegilor mei, nu am un vot în plus şi nici nu e mai mare decât al celorlalţi. Prin urmare, legile care sunt făcute în Parlament nu pot fi făcute cu dedicaţie, legile au aplicaţie generală. Cred că v-am răspuns la toate componentele întrebării dvs.

Share