home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Tăriceanu vrea să scape de vot parlamentar, strategie diabolică

Tăriceanu vrea să scape de vot parlamentar, strategie diabolică

Share

Călin Popescu Tăriceanu a găsit o nouă metodă de a scăpa de procesul său cel nou: prescripţia, pe baza faptului că cercetarea procurorilor nu ar începe până la 31 decembrie.

Eugen Nicolicea are soluţia pentru Tăriceanu

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a anuntat, vineri, la Antena 3 ca este putin probabil ca pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare sa se supuna votului solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Calin Pppescu Tariceanu.

Daca Senatul nu aproba solicitarea DNA, atunci Tariceanu va scapa pentru ca intervine prescriptia faptelor de care este acuzat.

„Cu privire la domnul Tariceanu, ati vazut ca sunt 73 de dosare.(…) Pe procedura, cererea de urmarire penala se face ca urmare a unei anchete facute de o comisie special constituita sau de catre Comisia Juridica a Senatului. O ancheta cu 73 de dosare nu se poate termina in 14 zile pentru ca nici macar nu pot sa fie citite documentele, nu e nevoie sa le citesti pe toate pentru ca ai citire selectiva, dar totusi un asemenea volum nu poate fi rezolvat imediat.

Tăriceanu şi soluţia lenei simulate

Si se stie ca, cu cat se apropie sfarsitul sesiunii parlamentare, se apropie si sansele sa apara o motiune de cenzura pentru ca altfel o pierzi, nu poti sa o reportezi pe sesiunea cealalta si cu cat vine termenul acesta, oamenii sunt consemnati sa fie aici la vot, ca dupa ce ca nu prea au voturi sa mai plece si prin strainatate, e greu de acceptat”, a declarat Nicolicea la Antena 3.

Prescriptia in cazul mitei incasata de Calin Popescu Tariceanu intervine la sfarsitul acestui acestui an, adica peste o luna, in cazul in care Senatul nu aproba solicitarea procurorilor DNA de a permite inceperea urmaririi penale. Cel mai probabil, senatorii vor respinge solicitarea DNA, astfel incat Tariceanu va scapa.

Chestiunea prescrierii

Luarea de mita se prescrie dupa 10 ani. Conform Dna, Tariceanu este acuzat ca “ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007-2008, foloase materiale in valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentantii unei companii austriece”.

Pentru ca procurorii sa il poata pune sub acuzare pe Tariceanu si sa intrerupa cursul prescriptiei este nevoie ca Senatul sa ii ridice acestuia imunitatea, au explicat surse judiciare pentru G4Media.ro. Abia dupa ce Senatul aproba cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale, procurorii pot “indeplini un act de procedura in cauza“, adica sa ii comunice citatia de a se prezenta la DNA in calitate de suspect de luare de mita. Potrivit articolului 155 din Codul de procedura penala, “cursul termenului prescriptiei raspunderii penale se intrerupe prin indeplinirea oricarui act de procedura in cauza“.

Share