home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu spune acum că referendumurile sunt caracteristice regimurilor totalitare

Tăriceanu spune acum că referendumurile sunt caracteristice regimurilor totalitare

Share

Organizarea unui referendum în urma deciziei Curţii Contituţionale este „o instigare la nerespectarea Constituţiei şi a deciziilor Curţii”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. El susine că acestea sunt caracteristice regimurilor totalitare.

Călin Popescu Tăriceanu s-a cadorisit cu un dosar pentru fals în declarații

Tot Călin Anton Constantin Popescu ş.a.m.d. aa fost unul dintre iniţiatorii suspendării preşedintelui în anul 2012. A urmat un referendum pentru validarea sau respingerea acestei suspendări. Preşedintele de azi al Senatului atunci preamărea plebiscitul, pe care îl considera o formă de exprimare a voinţei poporului.

Tăriceanu: “Nu se poate aşa ceva!”

„Nu se poate aşa ceva”, a spus Tăriceanu, referindu-se la faptul că nu se pot schimba prin referendum decizii sau prevederi constituţionale care nu convin.

„În ultima perioadă, pot spune cu regret că văd o serie de elucubraţii din partea PNL. Aici avem plângerea penală împotriva premierului. Acum e o instigare la nerespectarea Constituţiei şi a deciziilor Curţii. Ce să facem, să învingem decizia CCR cu un referendum?

Cam aşa aş putea să traduc: haideţi să nu mai fim democraţie parlamentară, ci să trecem la democraţie referendară… nu se poate aşa ceva! Referendumurile sunt caracteristice regimurilor totalitare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Referendumurile sunt derizorii, crede Tăriceanu

Referitor la statele democratice care îşi consultă cetăţenii regulat, şeful Senatului a afirmat că unele sunt derizorii şi că nu aceasta e modalitatea.

„Nu cred că aceasta este modalitatea, adică dacă nu ne convine o decizie, o prevedere constituţională care nu ne convine şi care trebuie aplicată atunci încercăm să schimbăm”, a mai declarat Tăriceanu.

El a spus că prin legile justiţiei s-a încercat şi s-a reuşit scoaterea politicului din sfera justiţiei. „Numai că de fiecare dată, în loc să te aştepţi la o reacţie pozitivă, sunt reacţii negative”, a mai spus preşedintele Senatului.

Share