Tăriceanu? Credem că este de rea credinţă. Atât, nimic altceva

Share

Scrisesem anterior despre pomenile electorale care ne fac rău. Călin Popescu Tăriceanu are un rol esenţial în acestea. Iată faptele.

Iată parafraza la declaraţia de ieri a lui Tăriceanu:

Creșterea economică prognozată pentru acest an nu se regăsește în investiții. Dacian Cioloș ar trebui să ofere un răspuns la această problemă.

Tăriceanu, direct implicat în pomenile de acum un an

Preşedintele Senatului a fost un vector esenţial, anul trecut, în seria de pomeni (pre)electorale din octombrie 2015.

1. Pe 11 noiembrie 2015, Camera Deputaţilor decidea creşterea salariilor tuturor bugetarilor cu 10%. Aceasta este cuprinsă acum în bugetul pe anul 2016.

2. Măsura aceasta a fost inclusă într-un amendament introdus de un parlamentar PSD – aliatul politic al ALDE, lider – Tăriceanu. Amendamentul prevedea o mărire cu 25% a lefurilor celor ce lucrează în sistemul sanitar de stat.

3. La finalul lunii octombrie 2015, Guvernul Ponta, susţinut şi de ALDEle lui Călin Popescu Tăriceanu, a dat o ordonanţă. Prin aceasta, mărea salariile bugetarilor din Finanţe cu 50%,. Mărirea, din noiembrie 2015, prin derogare de la lege, fără ca decizia să fie anunţată public.

4. De la 1 decembrie, salariile profesorilor au crescut cu 15%.

5. Acum doi ani, Cabinetul Ponta decidea creşterea salariului minim cu până la 975 de lei pe lună, brut, de la 1 ianuarie 2015 şi 1.050 de lei pe lună, brut, de la 1 iulie acest an.

Când creezi condiţiile şi speculezi politic rezultatele

Aşadar, cu bună-ştiinţă, PSD şi Tăriceanu au pregătit anul trecut condiţiile. Cabinetul Cioloş a avut o libertate de mişcare foarte scăzută pe investiţii.

De asemenea, pe cofinanţarea la fondurile europene. Ce spune acum dl. Tăriceanu? “Cioloş trebuie să explice de ce creşterea economică nu se reflectă în investiţii“.

Aceasta este rea-credinţă. De cât timp PSD acuză Cabinetul Cioloş că nu are absorbţie de fonduri europene? La fel, aceasta este rea-credinţă. Iar reaua-credinţă este rudă bună cu subminarea şi acţiunile destabilizatoare, despre care am scris anterior.

notă pentru procesomani: Există posibilitatea ca Tăriceanu să fie de bună-credinţă şi noi să ne fi înşelat. Noi ne-am exprimat însă o convingere proprie, nimic mai mult. Niciodată un om nu poate fi judecat pentru convingerile sale.

Share