home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu: Nu rup coaliţia. Sunt prostănaci care intervin!

Tăriceanu: Nu rup coaliţia. Sunt prostănaci care intervin!

Share

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că nu a avut de gând şi nici nu intenţionează să rupă coaliţia de guvernare.

„Nu am avut de gând, nu am de gând şi nici nu am de gând să rup coaliţia. Şi cred că acelaşi lucru îl împărtăşeşte şi colegul meu, dl Liviu Dragnea”, a afirmat politicianul la Antena 3.

Tăriceanu leagă zvonurile de rupere a coaliţiei de consultările făcute de Iohannis

Potrivit acestuia, zvonurile privind ruperea coaliției au apărut de la invitaţia făcută de preşedintele Iohannis partidelor la consultări, pe tema Legilor Justiţiei, când el a propus un acord, totul fiind ulterior „interpretat, distorsionat, deformat”.

„Şi aş fi vrut foarte mult ca cei care fac acest lucru programat, profesionist, să fi avut răbdarea să citească proiectul pe care l-am trimis tuturor partidelor parlamentare – de realizare a unui acord pe domeniul justiţiei de la care am plecat de la premiza să avem o înţelegere comună asupra statului de drept. (…) De aici încolo pun întrebarea neretorică: unde este locul prococoalelor, locul înţelegerilor între serviciile secrete şi părţi din justiţie, fie procuratură, fie instanţe, unde este locul ascultării telefoanelor şi aşa mai departe”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu: O coaliţie poate funcţiona bazată pe încredere

În opinia liderului ALDE, o coaliţie poate să funcţioneze atât timp cât poate să existe încredere între parteneri şi cei care urmăresc să destructureze sau să rupă o coaliţie nu trebuie să facă decât un singur lucru – să instileze neîncrederea, prin diferite mijloace.

„Le ştiu foarte bine. Se întâmplă şi acuma, evident. Sigur că la treaba asta mai sunt şi nişte prostănaci care intervin din partide, chiar din partidele coaliţiei – am observat la PSD unii care s-au repezit cu capul înainte să facăunele comentarii care mai de care mai virulente şi mai agresive, şi sigur că lucrurile astea nu fac decât să deterioreze şi mai mult atmosfera şi în final să dea apă la moară celor care se gândesc: E ceva, dar când văd aceste declaraţii au motive să creadă că e mai mult decât o mică problemă. Şi se amplifică lucrurile”, a arătat Tăriceanu.

Tăriceanu: Coaliţia merge mai departe

Potrivit acestuia, coaliţia va merge mai departe pentru că, în fond, PSD şi ALDE , s-au angajat în faţa românilor la un program politic şi economic.

„Programul poitic a fost clar: să facem o reformă în justiţie şi să revenim la statul de drept, cu alte cuvinte să şunem capăt tuturor abuzurilor. (…) Şi pe de altă parte, avem şi un program eocnomic care înseamnă creştere economică, bunăstare pentru români, performanţă şi un climat mai bun în domeniul anteprenorial, infrastructură. (…)

Şi cred că avem această responsabilitate în pofida unor momente în care pot să apară diferenţe de analiză”, a adăugat Tăriceanu.

Citeşte şi
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şi românii din ţară trebuie să aibă posibilitatea
„Le-am spus celor de la PSD, pardon, PNL.” Tăriceanu a rămas cu mintea tot acolo,
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul
Cristian Tudor Popescu a avut o reactie foarte dura la adresa lui Calin Popescu Tariceanu,
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Laura Codruța Kovesi este caracterizată de ”mediocritate profesională, slugărnicie
Unii alde PSD, care s-au rupt din oportunism diferit de cel al şefului, îşi fac
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că șeful statului a fost complet pe lângă subiect în
Calin Popescu Tăriceanu, a carui formatiune a ramas in afara Parlamentului European din cauza scorului
Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi va candida totuşi la alegerile prezidenţiale de la finalul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, menţionează, în ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2019,
Share