home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu: Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR!

Tăriceanu: Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR!

Share

Fostul liberal şi actualul pesedist Călin Popescu Tăriceanu, acum încă mascat în ALDE-ist, anunţă că va depune plângere penală împotriva premierului Ludovic Orban, pentru instigare la nerespectarea legilor.

„Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR, pe cei de la Înalta Curte sau pe Avocatul Poporului”, îşi ecplică Tăriceanu demersul.

„Nu putem trece cu vederea derapajele în afara legii ale Primului Ministru Orban! Chiar dacă ocupa o funcţie înaltă, el nu este mai presus de lege, dimpotrivă, trebuie să fie un exemplu în respectarea ei!

Recomandarea lui Orban către populaţie de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituţiei. Această declaraţie nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără ruşine, al PNL-istilor la justiţie. Iar atacul lor la orice instituţie care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns. Aşteptăm o reacţie mai hotărâtă a CSM-ului, cum aş fi aşteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene, dar pare că pentru aceste instituţii ce le este interzis unora, le este permis altora.

Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR, pe cei de la Înalta Curte sau pe Avocatul Poporului! Nu se poate să-i respectăm doar cu jumătate de normă şi să-i lăsăm pradă atacului unui partid care pare că şi-a pierdut busola şi a uitat câţi romani s-au sacrificat în ultimii 70 de ani ca noi să ajungem la democraţie! O democraţie pe care ei o vor distrusă, în numele interesului de partid.

ALDE nu vrea să fie complice la năşirea unui mic dictator şi, în consecinţă, va propune ca Parlamentul, în baza art.109, alin. 2, din Constituţie privind răspunderea membrilor Guvernului, să iniţieze o acţiune penală împotriva Primului Ministru Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor. Articolul 368 din Codul Penal credem că este destul de clar: ‘(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă (..) . (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcţionar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi (…)’

Nu Orban la puşcărie e scopul acestei acţiuni, ci să-i convingem pe guvernanţi că există limite peste care nu se poate trece!”, anunţa Tăriceanu, pe Facebook.

Orban a spus recent că le recomandă cetăţenilor să nu ţină cont de decizia CCR, ci să acţioneze responsabil. El a subliniat că CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte măsurile de apărare a sănătăţii şi vieţii cetăţenilor.

„CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte eforturile noastre pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Între starea de urgenţă şi de alertă a anulat amenzile şi a interzis autorităţilor să dea amenzi în baza actelor normative care fuseseră în vigoare.

Recomandarea mea către cetăţeni e să respecte reglementările în vigoare, pentru că sunt pentru a se proteja pe sine şi pe ceilalţi.

Cât timp ai fost în zona cu risc maxim sau în contact cu persoane infectate, în urma anchetei epidemiologice se constată asta, e posibil să fii infectat, trebuie să stai în izolare.

E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetăţeni să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, să acţioneze responsabil, că până acum şi chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde şi de Parlament”, a declarat Orban.

Share