home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu: „Iohannis şi Orban au ştiut din timp de acest virus!”

Tăriceanu: „Iohannis şi Orban au ştiut din timp de acest virus!”

Share

La scurt timp după apariţia celui de-al patrulea deces, Tăriceanu a sugerat că Iohannis şi Orban „au ştiut din timp de acest virus, dar nu au făcut nimic pentru a nu speria poporul şi a câştiga nişte alegeri anticipate”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Nu-mi dă pace un gând! Oare conducătorii noştri au ştiut din timp de acest virus, dar nu au făcut nimic pentru a nu speria poporul şi a câştiga nişte alegeri anticipate pe care şi le-au dorit cu atâta ardoare? Să avem neşansa unor conducători atât de ticăloşi încât să treacă sub tăcere acest pericol doar pentru a câştiga câteva locuri suplimentare în Parlament?

Să fie diplomaţii noştri atât de slab pregătiţi încât, cei din zonele unde a început criza coronavirus, nu au informat Ministrul de Externe, Prim-Ministrul şi Preşedintele României despre dezastrul din zonele în care ei erau? Să fie atât de diletante serviciile noastre de informaţii încât să nu tragă în timp util semnale de alarmă către Preşedinte şi Guvern? Să nu mai aibă România nici un prieten care să-i tragă de mânecă şi să le spună că situaţia e gravă şi că e mai bine să se pregătească pentru vremuri grele decât să se joace de-a politică?

Dacă nici una dintre instituţiile mai sus menţionate nu le-a spus nimic Preşedintelui şi Guvernului României, înseamnă că îi plătim degeaba. Dar am mari semne de întrebare ca ei nu au făcut-o”, a scris insinuant Tăriceanu, pe Facebook.

Tăriceanu a trecut apoi la convingeri ferme, pornind de la propriile speculaţii.

„Pe scurt, domnii Iohannis şi Orban i-au sacrificat pe romani pentru ambiţiile lor electorale. Acţiunea lor îmi aminteşte de comportamentul lui Băsescu din 2009 când ne-a spus tot timpul că nu e nici o criză, că ni se pare. Şi după ce a fost reales ne-a dat lovitura de graţie. Cam aşa pare că se întâmplă şi acum!

Dacă ei nu ar fi ascuns gravitatea crizei, probabil am fi putut să ne aprovizionăm din timp cu teste şi am fi putut testa masiv pe toţi cei veniţi în ţară, să-i vedem pe cei infectaţi, să-i izolăm, iar ceilalţi oameni să-şi vadă de treabă. La aceste semne de întrebare trebuie că Parlamentul să primească răspunsuri atunci când lucrurile se vor linişti: dacă domnii Iohannis şi Orban au fost informaţi de către serviciile de informaţii şi MAE despre acest pericol, şi când s-au trimis aceste informări.

Cer public tuturor serviciilor de informaţii să pregătească şi să pună la dispoziţia comisiilor de control toate informările pe care le-au dat Preşedintelui şi Guvernului. În privinţa Ministerului de Externe, voi cere în comisia de politică externă a Senatului, din care fac parte, că ministrul de Externe să ne prezinte informările pe care le-a făcut Guvernului şi Preşedintelui.

Dacă domnii Iohannis şi Orban au ştiut din timp de aceste lucruri, dar au minimalizat pericolul pentru a face alegeri anticipate, ei sunt principalii vinovaţi de faptul că doctorii şi personalul medical, precum şi ceilalţi din linia întâi, au fost trimişi la luptă fără arme (măşti, halate, mănuşi, dezinfectant, etc). Şi dacă aşa au făcut, ei trebuie să fie primii care să fie anchetaţi de către procurori”, a mai spus Tăriceanu.

Citeşte şi
Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Liderii ALDE şi Pro România, alături de cei ai PSD, fac concurs de acuzaţii populiste Read more

Ludovic Orban îi dă afară din Guvern pe oamenii lui Tăriceanu

Printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban, Claudiu Daniel Catană a fost eliberat la cerere din Read more

Tăriceanu se teme acum de percheziţie fără mandat de la judecător

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, a decretat târziu starea Read more

Tăriceanu: „Regimul Iohannis ar putea cenzura presa care nu-i ridică osanale”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îşi continuă atacurile delirante la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.Tăriceanu afirmă Read more

Tăriceanu profită de epidemie ca să-i asmută pe români contra DNA

ALDE Tăriceanu continuă să profite de epidemia de coronavirus pentru a-şi urmări interesele politice. Într-un Read more

Tăriceanu se întreabă dacă Klaus Iohannis e în carantină

Preşedintele ALDE, Calin Popescu Tăriceanu, lansează un nou atac violent la adresa lui Klaus Iohannis. Read more

Tăriceanu, despre el: Parlamentarii nu pot fi acuzaţi ca un funcţionar!

Fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a prezentat la Parchetul General, pentru a fi audiat Read more

Tăriceanu cere anularea oricăror alegeri în următoarele luni, pe motiv de coronavirus

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, propune amânarea alegerilor locale până la stingerea crizei provocate de Read more

Tăriceanu: „Cota de încredere a preşedintelui Iohannis a scăzut simţitor”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu crede că Ludovic Orban și-a depus Read more

Tăriceanu are probleme mari în ALDE. Andrei Gerea îl contestă

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea îl critică dur pe liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce Read more

Share