home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Tăriceanu îi face jeguri de presă pe cei de la Aktual24 şi Ziariştii.com

Tăriceanu îi face jeguri de presă pe cei de la Aktual24 şi Ziariştii.com

Share

Călin Popescu Tăriceanu îi atacă violent, într-o postare pe Facebook, pe jurnaliştii de la aktual24.ro şi Ziariştii.com.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Motivul: l-au identificat pe el drept persoana importantă despre care fostă şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a spus că i-a transmis mesaje prin intermediul unui procuror DNA să îi aresteze pe ceilalţi.

„În cei aproape 30 de ani de când sunt în politica am crezut că, în materie de minciuni şi mizerii la adresa mea, le-am cam văzut pe toate. Ei, spre surprinderea mea, zilele trecute am văzut ceva nemaiîntâlnit şi anume că în trecut mi-aş fi trimis bezele şi i-aş fi dat sfaturi prieteneşti, prin intermediul unui procuror, dnei Kovesi, pe vremea când era procuror şef al DNA!

Despre poziţia mea cu privire la activitatea doamnei de mai sus nu mai este cazul să reiau. M-aş repeta şi nu-mi place lucrul acesta. A spune că eu i-aş fi dat sfaturi doamnei e ca şi cum ai spune că Bush juca table cu Bin Laden sau că Băsescu nu a fost informator al Securităţii!

În plus, nu am avut şi nu am procurori printre prietenii mei. Deci aceasta aşa zisa ştire este ceea ce în limbajul jurnaliştilor se numeşte ‘jeg de presa’.

Pun această aşa zisa ştire pe seama hotărârii mele de a mă opune viguros oricărei încercări de desfiinţare a Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi refuzul de a accepta ideea întoarcerii la abuzurile de tristă amintire!

Nu este un secret pentru nimeni ca jurnaliştii care croşetează aceasta făcătură sunt nişte entuziaşti susţinători ai protocoalelor secrete dintre servicii de informaţii, parchete şi instante.

Nu este un secret că ei sunt adepţii luptei împotriva corupţiei chiar cu sacrificarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului. Au ajuns jurnalişti din greşeală pentru că e clar că sunt atraşi mai mult de bate decât de condei!

Am o veste tristă pentru ei! Au încercat alţii mai grei decât ei să-mi pună pumnul în gură şi nu a funcţionat. Aşa că lor pot să le dau un sfat: nu va mai pierdeţi timpul cu scenarii science fiction pentru că eu nu-mi schimb opinia cu privire la necesitatea existenţei Secţiei!

P.S. Câteodată plătim scump privilegiul de a trăi în democraţie! Oricine poate spune orice, oricând şi oriunde despre tine sau apropiaţi ai tăi şi tu nu poţi face mare lucru! În numele libertăţii de expresie şi al democraţiei pentru care acum 30 de ani romanii şi-au dat viaţa!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Aktual24.ro este prima publicaţie care a făcut legătura dintre declaraţiile lui Kovesi referitoare la o „persoană importantă”, care a încercat să intervină la vârful DNA, şi Călin Popescu Tăriceanu.

Laura Codruţa Kovesi a relatat luni, în premieră, modul în care un politician de rang înalt ca încercat să intervină la vârful DNA. Ea a spus într-un interviu pentru pentru SportED Talks, că o „persoană importantă” i-a transmis un mesaj, printr-un coleg procuror, prin care îi cerea să se „imprietenesca” cu unii şi să îi „aresteze pe ceilalţi”.

„Când eram la DNA, a venit un coleg şi mi-a spus: ‘Uite, m-am întâlnit în aeroport cu o persoană importanta’, mai bine să nu-i dăm numele, şi a zis ‘sefa ta greseste’. Colegul meu a întrebat: ‘Cu ce greşeşte?’. ‘Pai prea îi ia pe toţi, cu unii ar trebui să se împrietenească şi să-i aresteze numai pe ceilalti’.

Şi când mi-a zis colegul m-a pufnit râsul, ştiam cine este persoana, şi în spaţiul public poza tot timpul în cel care este egal şi să nu facem justiţie selectivă, dar mesajul transmis mie era ‘imprieteneste-te cu unii’. I-am zis colegului:

‘Pai atunci facem justiţie selectivă…, noi trebuie să ne facem treaba, indiferent… nu putem să avem prieteni în poziţia asta. Avem prieteni acasă, în familie, în timpul liber, dar la serviciu toţi sunt egali’. Deci acesta este un fel de feedback pe care îl primeşti”, a relatat Kovesi.

Singura „persoană importantă” care a folosit obsesiv expresia „justiţie selectivă” este Călin Popescu Tăriceanu.

Iată doar câteva titluri din presă ultimilor ani:

C.P. Tăriceanu: DNA e un instrument politic care face justiţie selectivă – Radio România Actualităţi, 22.11.2017

Călin Popescu Tăriceanu o acuză pe şefa DNA că face „justiţie selectivă” – Digi24, 26.06.2016

Tăriceanu, atac la Kovesi: Şefa DNA are o abordare greşită. Face justiţie selectivă! – B1 TV, 27.06.2016

Premierul Tăriceanu, intervenţie pe lângă ministrul Justiţiei în favoarea inculpatului Dinu Patriciu

În 2011, Monica Macovei a povestit că, pe când era ministru al Justiţiei, a fost chemată de premierul Călin Popescu Tăriceanu în biroul său, unde se afla şi inculpatul Dinu Patriciu, care tocmai ieşise din arest.

„Asta-i mafia, asta-i definiţia mafiei, peste tot. Mi-a spus că practic este nevinovat şi să sun procurorul general. (…) Când s-a aflat public, premierul m-a sunat o zi întreagă să spun presei că am discutat altceva. Cum să mint? Eu am vrut ca justiţia să fie independentă şi procurorii să facă dosare fără să le spună nici ministrul, nici altcineva ce dosare să facă”, a declarat Monica Macovei în 2011, într-un interviu pentru TVR.

Citeşte şi
Tăriceanu are probleme mari în ALDE. Andrei Gerea îl contestă

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea îl critică dur pe liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce

Tăriceanu, solicitat să o ia şi el în cârcă pe Norica Nicolai

Călin Popescu Tăriceanu este invitat de lideri unui nou partid să o ia în cârcă

Rareş Bogdan: Dacă pe o uşă intră Tăriceanu, pe alta ies eu!

Rareş Bogdan a anunţat că, dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va fi acceptat în

Tăriceanu încearcă să şantajeze Guvernul cu moţiunea de cenzură

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, în cazul în care Guvernul va desfiinţa

Călin Popescu Tăriceanu, vizat de o investigaţie a Parchetului General

Ies la suprafaţă alte probleme pe care le are cu legea fostul preşedinte al Senatului,

Kovesi dezvăluie: un politician a încercat să o determine să facă justiţie selectivă

Laura Codruta Kovesi a relatat, în premieră, modul în care un politician de rang înalt

Tăriceanu nu s-a învăţat minte, face mişto de români în continuare

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şi românii din ţară trebuie să aibă posibilitatea

Tăriceanu amestecă PNL cu PSD, nu mai ştie ce este în capul lui

„Le-am spus celor de la PSD, pardon, PNL.” Tăriceanu a rămas cu mintea tot acolo,

Călin Popescu Tăriceanu a început să dezvăluie lucruri despre Dăncilă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul

CTP despre Tăriceanu. “Porc mistreţ solemn al politicii române”

Cristian Tudor Popescu a avut o reactie foarte dura la adresa lui Calin Popescu Tariceanu,

Share