home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu despre protestele la OUG 7: Funcţionează foarte bine diversiunea!

Tăriceanu despre protestele la OUG 7: Funcţionează foarte bine diversiunea!

Share

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat ca la protestele împotriva OUG 7 sunt ”oameni care probabil sunt de foarte bună credinţă cad în această plasă a dezinformării”.

Întrebat cum vede protestele diverselor categorii profesionale împotriva OUG 7, Tăriceanu a afirmat, pe de o parte, că sunt ”o formă de manifestare a democraţiei care caracterizează societatea românească în ziua de azi, ca o sporire a simţului civic”.

”Acestea sunt lucrurile bune, dar cred că funcţionează şi foarte bine diversiunea, dezinformarea şi oameni care probabil sunt de foarte bună credinţă cad în această plasă a dezinformării. Nu e specific României. Se întâmplă şi în alte părţi.

Tăriceanu: Justiţia a fost folosită ca instgrument de eliminare fizică

Cred că cineva care este animat de spirit civic şi e foarte bine acest lucru, nu poate rămâne indiferent la ceea ce înseamnă cel mai grav act antidemocratic şi încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, printre care dreptul la un proces corect.

Societatea trebuie să fie preocupată de acest lucru, să avem o justiţie corectă şi independtă, nu o justiţie care este folosită pe post de măciucă politică, aşa cum se întâmplă azi în România şi cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani, instrument politic de eliminare aproape fizică.

Când spun fizică nu înseamnă totală, adică nu prin omorârea adversarilor, dar e suficient să-i bagi în închisoare sau alte metode un pic mai soft care au acelaşi lucru: distrugerea lor politică. Nu poate să fie justiţia într-o ţară europeană liberă şi democratică”, a adăugat liderul ALDE.

Citeşte şi
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu critică procedurile stabilite pentru desemnarea procurorului-șef european și susține că
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că „factori de influenţă străini” intervin în politica din
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că respectă dreptul oricărui cetăţean de a protesta, însă
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că s-ar fi bucurat de posibilitatea numirii Laurei Codruţa
Călin Popescu Tăriceanu este de părere că Lia Olguţa Vasilescu ar putea fi o candidată
Într-.o zi, ne-am trezit că începe să se vorbească despre unul rău. Aşa a apărut
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pare să aibă un „hickie” sub bărbie, o vânătaie care
Cel de al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a ales să nu meargă
Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a trimis marți o scrisoare extrem de
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vorbește despre „abordări politice” nejustificate în ceea ce privește raportul
Share