home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu: „Cota de încredere a preşedintelui Iohannis a scăzut simţitor”

Tăriceanu: „Cota de încredere a preşedintelui Iohannis a scăzut simţitor”

Share

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu crede că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat din proprie inițiativă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El opinează că președintele Klaus Iohannis i-a cerut asta pentru că „a recepționat corect semnalul dat de CCR”.

„S-a întâmplat ceea ce am sugerat că va trebui să se întâmple de ieri. Și anume ca președintele să îi ceară domnului Orban să-și depună mandatul, acum comunicatele de presă arată că domnul Orban și-ar fi depus mandatul din proprie inițiativă.

Rămân la părerea că președintele i-a cerut să facă acest lucru și cred că a făcut bine, că a recepționat corect semnalul dat de CCR și bineînțeles cred că este îngrijorat de faptul că această criză se prelungește.

Sunt trei luni irosite și cred că președintele e conștient că are o responsabilitate enormă”, a declarat Tăriceanu.

Președintele ALDE susține că potrivit unor sondaje de opinie lumea începe să creadă din nou că țara se îndreaptă într-o direcție greșită iar cota de încredere a președintelui a scăzut în mod simțitor.

„Iohannis e conștient că are o responsabilitate majoră și probabil vede și sondajele de opinie care nu mai arată atât de îmbucurător cum arătau acum trei luni, adică, lumea începe să creadă din nou că țara se îndreaptă într-o direcție greșită iar cota de încredere a președintelui a scăzut în mod simțitor”, explică Tăriceanu.

Share