home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu cere închiderea site-ului Administraţiei Prezidenţiale

Tăriceanu cere închiderea site-ului Administraţiei Prezidenţiale

Share

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut ”închiderea de urgență” site-ului oficial al Administrației Prezidențiale – presidency.ro -, acuzând publicarea în mod repetat de informații complet false sau care nu au legătură cu realitatea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Tăriceanu dă ca exemplu de astfel de informații false transcrierea a două declarații făcute de președintele Klaus Iohannis, una referitoare la deschiderea experimentală a școlilor dintr-o provincie franceză, iar cealaltă la presupusa înțelegere secretă dintre PSD și UDMR cu privire al autonomia Ținutului Secuiesc.

”Mă alătur celor care au solicitat închiderea de urgență a site-ului presidency.ro în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial nr. 195/2020”, a scris liderul ALDE sâmbătă dimineața pe Facebook.

”Acest site a publicat în mod repetat informații complet false sau care nu au legătură cu realitatea. În data de 27 aprilie 2020 site-ul publică afirmațiile lui Klaus Werner Iohannis care, într-o declarație legată de oportunitatea deschiderii școlilor în România, face o serie de afirmații false și neadevărate. Iată un exemplu: “Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă”, a exemplificat Tăriceanu.

El precizează apoi că, de fapt, acest experiment nu s-a întâmplat în Franța, citând răspunsul responsabilei biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville.

”În consecință, site-ul presidency.ro a contribuit la răspândirea panicii în rândul românilor care sunt părinți sau bunici, precum și în rândul elevilor și profesorilor”, concluzionează Tăriceanu.

Cel de-al doilea exemplu de ”informație falsă” dat de liderul ALDE este publicarea, pe data de 29 aprilie 2020, a declarației președintelui Iohannis Iohannis referitoare la presupusa înțelegere secretă dintre PSD și guvernul de la Budapesta privind ”vânzarea Ardealului”.

”Această afirmație gravă nu este acoperită de nici o dovadă și nu face decât să inducă panică în rândul populației și să incite la ură față de o minoritate etnică din România, precum și la posibilitatea deschiderii unui grav conflict diplomatic”, subliniază Tăriceanu.

Liderul ALDE precizează că ANCOM a închis, la solicitarea ministrului de Interne, mai multe site-uri despre care s-a apreciat că răspândesc informații false sau / și care nu corespund adevărului, ”site-uri care nu au nici vizibilitatea, nici importanța site-ului presidency.ro”.

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații (ANCOM) a închis până acum mai multe site-uri din România, după ce acestea au publicat articole cu informații false referitoare la pandemia de coronavirus.

Măsura a fost luată în baza decretului prezidențial de prelungire a stării de urgență pe întreg teritoriul României, care prevede că (art. 91, alin. 3):

”Furnizorii de servicii de găzduire şi furnizorii de conținut sunt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.”

Același lucru l-a cerut și Liviu Pleșoianu, altă unealtă a Rusiei în România.

Citeşte şi
Tăriceanu: „Iohannis ne-a împărțit în ciume de diferite culori”

Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat nervos după ce Klaus Iohannis a făcut un apel către Read more

Tăriceanu: Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR!

Fostul liberal şi actualul pesedist Călin Popescu Tăriceanu, acum încă mascat în ALDE-ist, anunţă că Read more

Tăriceanu: De când a început să bea singur in birou, Ludovic a început să urască restaurantele

Când pământul de sub picioare-ţi fuge, prostii multe spui, Yoda says. Aşa şi Tăriceanu. Se Read more

Tăriceanu cere sesizarea Parlamentului European, CE și Comisiei de la Venetia pentru „atacuri repetate la Justitie”

Călin Popescu Tăriceanu nu se potoleşte şi rpsuceşte în continuare realitatea, după cum îi dictează Read more

Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu, liste comune la locale şi parlamentare

ALDE (lider - Tăriceanu), PSD (lider - Ciolacu) şi Pro România (lider - Ponta) au Read more

Tăriceanu nu vede nici o problemă cu întâlnirea de la sediul PSD din Băneasa

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu admite că a discutat cu Liviu Dragnea şi Tudorel Toader Read more

Viorica Dăncilă confirmă întâlnirea în patru din sediul PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă confirmă, în exclusivitate pentru Adevărul, dezvăluirile făcute de Tudorel Toader în Read more

Tăriceanu a fost amendat de CNCD, pentru ce a spus despre Iohannis

CNCD l-a amendat pe Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, pentru că a folosit termenul ”Fuhrer” Read more

Tăriceanu s-a lovit la operaţie, îl laudă pe Ludovic Orban!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, salută iniţiativa premierului Orban de a se inspira din experienţa Read more

Cristian Diaconescu: Tăriceanu, CCR şi PSD vor să slăbească statul!

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, lansează acuzaţii grave la adresa liderilor ALDE şi PSD, Read more

Share