home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu cere anularea oricăror alegeri în următoarele luni, pe motiv de coronavirus

Tăriceanu cere anularea oricăror alegeri în următoarele luni, pe motiv de coronavirus

Share

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, propune amânarea alegerilor locale până la stingerea crizei provocate de coronavirus.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El consideră că acesta ar fi un gest de responsabilitate. În ceea ce priveşte alegerile anticipate, dorite de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis, liderul ALDE afirmă că, în condiţiile actuale, sunt ”un fel de nebunie şi de capriciu care trebuie, bineînţeles, reprimate”.

”Eu vă spun altceva, nu numai că alegerile anticipate sunt, în condiţiile acestea, un fel de nebunie şi de capriciu care trebuie, bineînţeles, reprimate; mai mult de atât eu vă spun că trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus ca să fim responsabili până la capăt.

Pentru că, în toate ţările vedeţi ce se întâmplă, măsurile care se iau sunt de a anula întâlnirile publice unde se adună sute, mii de persoane tocmai pentru a frâna diseminarea virusului, iar noi ne gândim la alegeri anticipate unde să aducem, eventual, şi pe românii din străinătate din zonele din Italia, să îi aducem şi pe ei în secţiile de vot, nu neapărat de acasă, ci din străinătate, unde riscurile sunt, în momentul de faţă, foarte ridicate, probabil mai ridicate decât cele din România.

Este propunerea pe care o fac, o propunere care cred că este responsabilă şi care ar trebui să fie tratată cu maximă responsabilitate de cei care azi conduc guvernul, chiar şi interimar, chiar şi de preşedinte, care văd că împinge în direcţia opusă în aşa fel încât în loc să minimizăm riscurile şi posibilitatea de diseminare a virusului, facem exact lucrurile pe dos”, a declarat Tăriceanu.

El a argumentat că mulţi oameni vor merge la secţiile de vot, vor interacţiona cu ceilalţi, vor atinge ştampilele de vot, iar a doua zi în sălile respective se vor desfăşura cursuri, cele maimulte secţii de votare fiind în şcoli.

”Imaginiaţi-vă puhoiul de lume care merge la secţiile de votare, unde trebuie să dai actul de identitate, să iei ştampila. Vă imaginaţi că cineva stă să le sterilizeze între astfel de operaţiuni, înaintea venirii următoarei persoane? (…)

Un mediu perfect, dar perfect de răspândire a epidemiei. Vreau să vă mai întreb ceva: a doua zi după alegeri, luni dimineaţa, începe şcoala. Copiii vin la şcoală. Părinţii nu ştiu dacă vor fi foarte confortabili să ştie că pe acolo au trecut 5000 de persoane sau 3000 de persoane care au votat şi care, poate, există riscul ca unii dintre ei să fie infectaţi cu coronavirus. Credeţi că există posibilitatea ca în toate şcolile din Bucureşti, duminică noaptea spre luni dimineaţă, să se facă o dezinfecţie generală şi eficientă?”, a afirmat liderul ALDE.

Alegerile locale ar urma să fie organizate cel târziu în luna iunie.

Citeşte şi
Tăriceanu s-a lovit la operaţie, îl laudă pe Ludovic Orban!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, salută iniţiativa premierului Orban de a se inspira din experienţa Read more

Cristian Diaconescu: Tăriceanu, CCR şi PSD vor să slăbească statul!

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, lansează acuzaţii grave la adresa liderilor ALDE şi PSD, Read more

Tăriceanu: „Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, aduce critici dure la adresa Guvernului Orban, pentru faptul că Read more

S-a umflat grija-n Tăriceanu: “Am avea nevoie de 10 milioane de măști de protecție!”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că este nevoie de circa 10 milioane de măşti Read more

Violeta Alexandru despre Tăriceanu: Unii ies din politică foarte urât

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, are o replică scurtă pentru Călin Popescu Tăriceanu, după ce a Read more

Tăriceanu, caustic. “Spui că ai diabet sau cancer, nu eşti la modă”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a povestit pe Facebook despre un prieten care a fost Read more

Tăriceanu: Guvernul are idei tâmpite. Soluţia – moţiunea de cenzură!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi solicită premierului Ludovic Orban să prezinte Parlamentului un plan, Read more

Tăriceanu cere închiderea site-ului Administraţiei Prezidenţiale

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut sâmbătă ”închiderea de urgență” site-ului oficial al Administrației Read more

Tăriceanu: Klaus Iohannis nu vorbeşte bine limba română

Preşedintele ALE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului vorbeşte prost limba română şi că Read more

Tăriceanu. Încă un fake news demascat legat de Iohannis

Site-ul factual.ro sancţionează încă o dezinformare lansată în spaţiul public de Călin Popescu Tăriceanu. Site-ul Read more

Share