home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu, caustic. “Spui că ai diabet sau cancer, nu eşti la modă”

Tăriceanu, caustic. “Spui că ai diabet sau cancer, nu eşti la modă”

Share

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a povestit pe Facebook despre un prieten care a fost nevoit să își externeze mama din spital, pentru că avea cancer de piele, dar nu coronavirus.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Am avut o discuție absolut sfâșietoare cu un amic care îmi povestea cum a trebuit să-și ia mama din spital unde era internată. S-a considerat că, dacă suferă de cancer de piele, nu se califică să stea în spital. Mama prietenului meu este unul dintre miile de români care au fost somați să dispară din spitale pentru a face loc celor care vor veni cu infecția COVID-19”, a relatat Tăriceanu.

Tăriceanu se arată profund dezamăgit și revoltat de ceea ce se întâmplă acum în spitalele din România și de faptul că, dacă nu ești infectat, sau nu ai simptome de coronavirus, nu ești băgat în seamă, nu ești „la modă”.

„Ca absurdul să meargă până la capăt, nu ești tratat în spitalele din România dacă nu spui că ai simptome de coronavirus. Dacă spui că ai tensiune, diabet sau cancer nu ești bun, nu ești «la modă»”, a mai scris liderul ALDE.

Pentru a da șansa și altor bolnavi, care suferă de alte patologii în afară de coronavirus, Tărieanu a propus organizarea spitalelor în spații precum săli de sport sau spații expoziționale, în care să fie tratați infectații cu Covid-19 cu forme ușoare.

„Am spus-o mai demult, dar o repet: dacă vreți să nu scoateți bolnavii din spitale, atunci organizați spitale în spații adecvate (săli de sport, spații expoziționale) unde să poată fi tratați în condiții bune bolnavii de coronavirus cu forme ușoare. Asta ar da șansa altor bolnavi să se bucure de atenția de care au nevoie. În fond și ei plătesc asigurări medicale, nu doar cei cu COVID-19”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE îi consideră vinovați pe cei din guvern, care nu au luat deciziile în favoarea tuturor românilor, și care au învrăjbit oamenii unul împotriva celuilalt.

„Acest guvern criminal a făcut totul ca să învrăjbească oamenii unul împotriva celuilalt. Români contra etnici maghiari, bugetari contra privați, tineri contra bătrâni, bolnavi COVID-19 contra bolnavi cronici, iar exemplele pot continua! Nimeni nu a scăpat neatins de cinismul lor, de ticăloșia pe care au afișat-o în ultimele luni de zile”, a mai scris Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu cere specialiștilor din sistemul medical să facă posibilă „tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli”.

„Cer specialiștilor și medicilor din sistemul medical să cântărească bine între deciziile imbecile ale acestor guvernanți și dreptul la sănătate și la viață al bolnavilor cronici! Faceți posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli. Și ei au dreptul la viață! Ordonanțele Militare nu sunt mai presus decât jurământul pe care l-ați depus. Și dacă vor avea curajul să se atingă de voi, o să vă apărăm!”, a mai transmis Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi
Tăriceanu: „Iohannis ne-a împărțit în ciume de diferite culori”

Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat nervos după ce Klaus Iohannis a făcut un apel către Read more

Tăriceanu: Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR!

Fostul liberal şi actualul pesedist Călin Popescu Tăriceanu, acum încă mascat în ALDE-ist, anunţă că Read more

Tăriceanu: De când a început să bea singur in birou, Ludovic a început să urască restaurantele

Când pământul de sub picioare-ţi fuge, prostii multe spui, Yoda says. Aşa şi Tăriceanu. Se Read more

Tăriceanu cere sesizarea Parlamentului European, CE și Comisiei de la Venetia pentru „atacuri repetate la Justitie”

Călin Popescu Tăriceanu nu se potoleşte şi rpsuceşte în continuare realitatea, după cum îi dictează Read more

Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu, liste comune la locale şi parlamentare

ALDE (lider - Tăriceanu), PSD (lider - Ciolacu) şi Pro România (lider - Ponta) au Read more

Tăriceanu nu vede nici o problemă cu întâlnirea de la sediul PSD din Băneasa

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu admite că a discutat cu Liviu Dragnea şi Tudorel Toader Read more

Viorica Dăncilă confirmă întâlnirea în patru din sediul PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă confirmă, în exclusivitate pentru Adevărul, dezvăluirile făcute de Tudorel Toader în Read more

Tăriceanu a fost amendat de CNCD, pentru ce a spus despre Iohannis

CNCD l-a amendat pe Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, pentru că a folosit termenul ”Fuhrer” Read more

Tăriceanu s-a lovit la operaţie, îl laudă pe Ludovic Orban!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, salută iniţiativa premierului Orban de a se inspira din experienţa Read more

Cristian Diaconescu: Tăriceanu, CCR şi PSD vor să slăbească statul!

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, lansează acuzaţii grave la adresa liderilor ALDE şi PSD, Read more

Share