home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu are probleme mari în ALDE. Andrei Gerea îl contestă

Tăriceanu are probleme mari în ALDE. Andrei Gerea îl contestă

Share

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea îl critică dur pe liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta a participat la discuțiile cu Marcel Ciolacu și cu Victor Ponta, pentru desemnarea unui candidat de premier.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Gerea spune că acest demers “face parte dintr-un lung șir de piruete politice care trebuie oprite”. El l-a acuzat pe Tăriceanu că a luat mai multe decizii în nume personal, decizii contestate și de alți membri ALDE, care însă “se codesc să spună în față, din respect”.

“Eu cred că o demisie din partea domniei sale ar fi binevenită”, a mai afirmat Gerea, susținând că Tăriceanu a pierdut sprijinul grupului parlamentar.

Gerea a scris joi, pe Facebook, că a aflat “cu surprindere și dezamăgire” că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit cu inițiatorii moțiunii care a dărâmat guvernul din care făcea parte și ALDE (prin secretari de stat).

“Nu pot să nu mă intreb ce căuta dl. Tăriceanu la această discuție. Pregătea o alianță politică alături de cei de care ne-am despărțit acum câteva luni?! Este de neacceptat să întorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni și să revii alături de cei de care te-ai despărțit acum 5 luni. Este inacceptabilă continuarea aceluiași joc care a dus ALDE în situația actuală. Acest demers politic face parte dintr-un lung șir de piruete, iar prețul plătit este chiar pierderea încrederii electoratului ALDE în noi. Trebuie să oprim aceste piruete politice. A sta la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord”, a scris deputatul ALDE.

Ulterior, vicepreședintele ALDE a spus, într-o intervenție telefonică la Digi24, că a discutat și cu alți membri ai ALDE, care au fost neplăcut surprinși, și că speră ca Tăriceanu să înțeleagă că “lucrurile nu mai pot continua așa”.

“Nu se poate chiar așa, să te intorci la 180 de grade, să o iei în partea cealaltă și să motivezi că te-ai dus la o discuție de principiu, exploratorie, fără să îți imaginezi efectele pe care poți să le creezi asupra partenerilor. Atâta timp cât ai secretari de stat în Guvern… Nu suntem chiar la piață să ne urmărim strict poate doar interesul personal și restul nu contează”, a mai afirmat Gerea.

El a acuzat că membrii ALDE au fost puși în fața mai multor decizii pe care Tăriceanu le-a luat singur, inclusiv cea privind retragerea candidaturii la alegerile prezidențiale. “De atunci lucrurile s-au degradat în partid, au fost o serie de decizii luate de unul singur și necazul e că electoratul nu mai are încred în noi (..) Există o dezbatere în partid pe această temă și se va trage o conluzie”.

Întrebat la Digi 24 ce decizie s-a luat joi dimineață în Comitetul executiv al ALDE privind susținerea lui Remus Pricopie ca propunere de premier, Gerea a spus că la ședință nu a fost o prezență numeroasă, ceea ce este un semnal pe care partidul i-l dă lui Tăriceanu.

“Sper să înțeleagă din acest semnal că lucrurile nu mai pot continua așa. Eu cred că o demisie din partea domniei sale ar fi binevenită, în momentul când pierzi sprijinul grupului parlamentar, al mutor oameni, prin absență. Oamenii încă se codesc să spună în față, există un anumit respect. Am încercat cu toții să ținem lucrurile sub preș, dar prin absență ei vorbesc și spun eu mi-am pierdut încrederea nu sunt de acord cu politica pe care o duci”, a adăugat Gerea, susținând că cel puțin 16 din cei 22 de parlamentari ai ALDE nu ar mai fi de partea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi
Tăriceanu îi face lași pe cei care sunt nevoiți să se izoleze

Un nou mesaj delirant al lui Călin Popescu Tăriceanu, al cărui partid (ALDE) este cotat Read more

Tăriceanu vrea eliberarea din pușcării a medicilor infractori

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut Guvernului să îi scoată din închisori pe medicii Read more

Călin Popescu Tăriceanu: „Medicii îşi dau demisiile pe bandă rulantă”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, lansează un nou fake-news, susţinând că „medicii demisionează pe bandă Read more

Tăriceanu cere sesizarea CCR la acuzaţiile aduse de DNA

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat conducerii Senatului să sesizeze Curtea Constituțională cu un Read more

Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Liderii ALDE şi Pro România, alături de cei ai PSD, fac concurs de acuzaţii populiste Read more

Tăriceanu: „Iohannis şi Orban au ştiut din timp de acest virus!”

La scurt timp după apariţia celui de-al patrulea deces, Tăriceanu a sugerat că Iohannis şi Read more

Ludovic Orban îi dă afară din Guvern pe oamenii lui Tăriceanu

Printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban, Claudiu Daniel Catană a fost eliberat la cerere din Read more

Tăriceanu se teme acum de percheziţie fără mandat de la judecător

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, a decretat târziu starea Read more

Tăriceanu: „Regimul Iohannis ar putea cenzura presa care nu-i ridică osanale”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îşi continuă atacurile delirante la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.Tăriceanu afirmă Read more

Tăriceanu profită de epidemie ca să-i asmută pe români contra DNA

ALDE Tăriceanu continuă să profite de epidemia de coronavirus pentru a-şi urmări interesele politice. Într-un Read more

Share