home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu: „Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri”

Tăriceanu: „Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri”

Share

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, aduce critici dure la adresa Guvernului Orban, pentru faptul că a stabilit regulile care se vor aplica odată cu intrarea în starea de alertă abia ieri, la miezul nopții.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Tăriceanu spune că acela a fost momentul în care groparul economiei românești a atins apogeul incompetenței.

Călin Popescu Tăriceanu se arată de-a dreptul revoltat cu privitre la stabilirea regulilor care se vor aplica odată cu intrarea în starea de alertă de către Guvernul Orban, „cu doar 15 minute înainte de a sfârși starea de urgență”.

„GUVERNUL ORBAN, GROPARUL ECONOMIEI ROMÂNEȘTI! Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri aproape de miezul nopții! Cu doar 15 minute înainte de miezul nopții, cu doar 15 minute înainte de a sfârși starea de urgență, guvernanții au decis ce putem și ce nu putem să facem după trecerea stării de urgență! Oare ce au avut ei în cap când au venit atât de târziu cu aceste decizii? Nu au știut că starea de urgență se va sfârși? Lor nu le-a spus dl. Iohannis în urmă cu două săptămâni că nu va mai prelungi starea de urgență? Cum au crezut că putem să ne facem planuri de pe o zi pe alta, ca să nu zic de pe o oră pe alta?”, a scris Tăriceanu.

Liderul ALDE susține că Guvernul Orban a creat un haos uriaș și a sacrificat sectoare importante ale economiei, iar efectul acestor lucruri va fi falimentul pentru foarte multe afaceri.

„Haosul uriaș pe care l-au creat ne influențează pe toți, dar mai ales pe cei care au o afacere mai mică sau mai mare, care astăzi nu știu dacă își deschid sau nu magazinul, dacă își cheamă sau nu angajații la muncă. Guvernanții sacrifică unul după altul sectoare importante ale economiei, sectoare care creează sute de mii de locuri de muncă. Sacrifică industria ospitalității pentru că dl Orban crede că ea nu aduce suficient la produsul intern brut. Sacrifică industria spectacolului pentru că dl Orban nu are bani să dea pentru cultură. Sacrifică industria sportului pentru că acestui guvern nu i se pare importantă. Sacrifică agricultura dând despăgubiri în loc de apă pe canalele de irigații. Sacrifică transporturile ca să poată să o ducă bine transportatorii din alte țări. Și exemplele pot continua

Efectul foarte rapid al acestor sacrificii va fi că și sectoarele din economie care au început să funcționeze vor trebui să-și reducă motoarele sau chiar să tragă pe dreapta. Dacă jumătate dintre români nu o să aibă venituri cine o să cumpere autoturismele fabricate la Mioveni sau Craiova? Sau cămășile făcute la Brăila și pantalonii de la Odorhei? Sau brânza de Nasal și vinul de la Murfatlar?”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

În această situașie, Tăriceanu consideră că problema su sunt cetățenii, ci „guvernanții care sunt total depășiți de situație” și care au dat dovadă de incompetență, luând decizii proaste, care vor trage în jos țara.

„Românii sunt conștienți de pericolul acestui inamic invizibil. Românii s-au comportat responsabil pe timpul acestei crize. Românii știu că pericolul nu a trecut. Problema nu sunt cetățenii, ci guvernanții care sunt total depășiți de situație, care iau decizii proaste și pe picior, decizii tardive și contradictorii. Toate aceste bâlbâieli ne costă zeci de mii de locuri de muncă, ne costă rămâneri în urmă pe care greu le vom mai recupera”, a transmis liderul ALDE.

Tăriceanu a afirmat că starea de alertă, pe care guvernanții o vor încă 30 de zile, este un fel de „stare de urgență camuflată”. Motivul pentru care liderul ALDE consideră că au făcut această „prelungire” este pentru ca politicienii PNL să își poată pună în funcții publice rudele și pentru a-și „umple buzunarele din contracte fără licitații”.

„Și colac peste pupăză mai vor încă 30 de zile de stare de urgență camuflată în starea de alertă! Ca să poată epura politic administrația, ca să poată să-și pună neamurile în funcții și ca să poată să-și umple buzunarele din contracte fără licitații. Trei motive serioase pentru care dacă această stare de alertă va ajunge în Parlament voi vota împotriva pentru că nu ne ajută pe noi, ci doar pe ei!”, a scris pe Facebook Cățin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi
Tăriceanu: „Iohannis ne-a împărțit în ciume de diferite culori”

Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat nervos după ce Klaus Iohannis a făcut un apel către Read more

Tăriceanu: Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR!

Fostul liberal şi actualul pesedist Călin Popescu Tăriceanu, acum încă mascat în ALDE-ist, anunţă că Read more

Tăriceanu: De când a început să bea singur in birou, Ludovic a început să urască restaurantele

Când pământul de sub picioare-ţi fuge, prostii multe spui, Yoda says. Aşa şi Tăriceanu. Se Read more

Tăriceanu cere sesizarea Parlamentului European, CE și Comisiei de la Venetia pentru „atacuri repetate la Justitie”

Călin Popescu Tăriceanu nu se potoleşte şi rpsuceşte în continuare realitatea, după cum îi dictează Read more

Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu, liste comune la locale şi parlamentare

ALDE (lider - Tăriceanu), PSD (lider - Ciolacu) şi Pro România (lider - Ponta) au Read more

Tăriceanu nu vede nici o problemă cu întâlnirea de la sediul PSD din Băneasa

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu admite că a discutat cu Liviu Dragnea şi Tudorel Toader Read more

Viorica Dăncilă confirmă întâlnirea în patru din sediul PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă confirmă, în exclusivitate pentru Adevărul, dezvăluirile făcute de Tudorel Toader în Read more

Tăriceanu a fost amendat de CNCD, pentru ce a spus despre Iohannis

CNCD l-a amendat pe Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, pentru că a folosit termenul ”Fuhrer” Read more

Tăriceanu s-a lovit la operaţie, îl laudă pe Ludovic Orban!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, salută iniţiativa premierului Orban de a se inspira din experienţa Read more

Cristian Diaconescu: Tăriceanu, CCR şi PSD vor să slăbească statul!

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, lansează acuzaţii grave la adresa liderilor ALDE şi PSD, Read more

Share