home POLITICA Tăriceanu anunţă atacul sistemului corupt asupra Justiţiei

Tăriceanu anunţă atacul sistemului corupt asupra Justiţiei

Share

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat semnalul atacului final asupra statului de drept. Acesta se concretizează într-un atac concertat asupra Justiţiei, ce va începe săptămâna viitoare.

Dobrovolschi către Tăriceanu: sunteţi rupt de realitate!

Atacul a fost lansat pe Facebook de politicin, în calitate “de președinte al Alianţei Liberalilor şi Democraților din România ALDE”. El aminteşte că a semnat “în ziarul Cotidianul, acum câteva zile, poziția mea și a partidului privind proiectele legilor Justiției”.

Aşa-zisul “ziar Cotidianul” este o umbră hâdă a fostei mari publicaţii de dreapta a lui Ion Raţiu. Azi, este controlată de jurnalistul ultrareacţionar Cornel Nistorescu. Legila Justiţiei urmează, spune Tăriceanu, “a fi dezbătute și adoptate în Parlament”.

Tăriceanu şi discursul despre aşa-zisul “stat paralel”

“Am anticipat în acel text că „statul paralel” și mercenarii acestuia vor exercita presiuni publice de tot felul”, spune preşedintele Senatului. EL spune că acest aşa-zis “stat paralel” lucrează…

… pentru blocarea adoptării acestor legi sub diverse pretexte. Cred că nu surprinde pe nimeni că previziunea mea s-a adeverit, atacurile lor necesitând o replică extrem de hotărâtă.

Urmează deci “o replică foarte hotărîtă”. Ştim ce se petrece de obicei şi cum arată astfel de replici foarte hotărâte. Tăriceanu afirmă existenţei unei “situații generale de netolerat, create de «statul paralel» și a dependenței Justiției față de un grup ilegitim”.

Componența acestuia “a devenit notorie, după dezvăluirile din comisiile parlamentare abilitate”. Comisie parlamentară creată de majoritatea toică PSD – ALDE exact pentru a ajunge la acest rezultat. Aici şi acum.

Tăriceanu: Ne interesează modificarea Legilor Justiţiei

“Pe noi ne interesează modificarea legilor Justiției pentru a accelera demantelarea «statului paralel»”, spune Călin Popescu Tăriceanu. Aceasta “pentru ca grozăviile puse în operă de indivizii care au format «statul paralel» să nu se mai repete”.

Liderul ALDE spune că modificările haotice, făcute de PSD – ALDE, ar fi “modificări de substanță la Legile Justiției”. De asemenea, că ele “vor duce la o Justiție independentă de politic și la o mai mare responsabilizare a magistraților”.

Aceasta ar genera “un tip de război întâlnit de regulă în regimurile dictatoriale, gen «republica procurorilor»”. Aşa începe Tăriceanu prelucrarea realităţii răsturnate care se predică românilor de 10 ani.

Republica Borfaşilor e stat de drept, statul de drept e regim dictatorial

De o parte, sunt forțele care militează pentru un stat de drept și pentru respectarea drepturilor omului. De cealaltă parte, se află indivizii pentru care menținerea controlului asupra Justiției este vitală. (…) dispariția „statului paralel” echivalează cu propria lor dispariție din viața publică. (…) cu consecința obligaţiei de a da socoteală în fața instanțelor pentru fărădelegile comise.

Este fresca perfectă ticluită de un om care stă cu capul în jos şi ne propune şi nouă să facem la fel. Astfel, Tăriceanu susţine că…

… indivizii care compun și se luptă pentru supraviețuirea „statului paralel” sub pretextul luptei anticorupție, dețin pârghii importante ale unor instituții de forță și ale media și se află la comanda unei adevărate armate de mercenari bine instruiți și plătiți cu mijloace financiare obținute ca urmare a unor fapte de corupție și felurite ilegalități.

Atac la preşedintele României

Klaus Iohannis, preşedintele României, aproape nu iese public şi nu se exprimă nicicum. Şi totuşi, Tăriceanu spune că…

Toate acestea se petrec sub patronajul președintelui României care urmărește două obiective personale.

Prima ar fi “!obținerea unui nou mandat la Cotroceni și trecerea în uitare și prescrierea ilegalităților comise”. Când? “(…) în perioada când deținea funcția de primar al Sibiului”. Acum, pe de o parte îl izolează la Palatul Cotroceni, ăi iau din atribuţii, legiferând în consecinţă, pe de altă parte, prin Tăriceanu, susţin că…

… după trei ani la Cotroceni, realizările sale (n.n.: ale lui Klaus Iohannis) sunt undeva spre zero. Singura sa șansă la un nou mandat este perpetuarea dependenței Justiției față de „statul său paralel”. Cu alte cuvinte, conducerea României cu cătușe, dosare fabricate și alegeri măsluite prin metode sofisticate.

Sterilizarea sistemului judiciar

“Voi, magistraţi, aplicaţi ceea ce legiferăm noi” – este mesajul transmis de sistemul corupt în ultimele săptămâni. Primul vector al acestui mesaj a fost ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Acum, se exprimă preşedintele Senatului:

Am citit zilele acestea mai multe abordări politice pe tema modificărilor legilor Justiției din partea unor personaje cu funcții importante în cadrul puterii judecătorești: președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, procurorul-general, Augustin Lazăr, câțiva membri ai CSM ș.a.m.d.

Pentru moment, las la o parte că intervențiile lor politice sunt neavenite, fiind incompatibile cu statutul de magistrat și las la o parte că și-au arogat atribuții neconstituționale prin imixtiunea în activitatea Parlamentului.

Tarcea, Lazăr, CSM, “partizani ai Noii Securităţi”

Călin Popescu Tăriceanu se întreabă retoric:

Întreb totuși retoric: ce fel de oameni de Drept sunt cei menționați, dacă ei s-au transformat în partizanii Noii Securități marca Coldea-Maior, ai „statului paralel” și ai uzurpării puterii politice legitimate la alegeri? Sunt ei oameni ai Dreptului, când militează în continuare explicit sau implicit pentru dosare fabricate de echipele mixte Coldea-Kovesi în care au fost cooptați și unii judecători?

Sau când acționează complice la compromiterea unor politicieni nedoriți prin scurgeri de informații de la DNA către presă și la falsificarea unor probe? Mai pot avea ei calitatea de magistrați, când încurajează direct sau indirect activitatea grupurilor de lucru clandestine, o adevărată mafie, la care participau politicieni, procurori, înalți responsabili ai SRI, judecători și mercenari din așa-zisa presă?

Sau când contribuie la eliminarea unor candidați din competițiile electorale cu ajutorul cătușelor și propagandei cu dosare false și mai cu seamă când sunt complici la distrugerea vieții și carierei unora condamnați pe nedrept?

 

Citeşte şi
Tăriceanu are probleme mari în ALDE. Andrei Gerea îl contestă

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea îl critică dur pe liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce

Tăriceanu, solicitat să o ia şi el în cârcă pe Norica Nicolai

Călin Popescu Tăriceanu este invitat de lideri unui nou partid să o ia în cârcă

Rareş Bogdan: Dacă pe o uşă intră Tăriceanu, pe alta ies eu!

Rareş Bogdan a anunţat că, dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va fi acceptat în

Tăriceanu încearcă să şantajeze Guvernul cu moţiunea de cenzură

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, în cazul în care Guvernul va desfiinţa

Călin Popescu Tăriceanu, vizat de o investigaţie a Parchetului General

Ies la suprafaţă alte probleme pe care le are cu legea fostul preşedinte al Senatului,

Tăriceanu îi face jeguri de presă pe cei de la Aktual24 şi Ziariştii.com

Călin Popescu Tăriceanu îi atacă violent, într-o postare pe Facebook, pe jurnaliştii de la aktual24.ro

Kovesi dezvăluie: un politician a încercat să o determine să facă justiţie selectivă

Laura Codruta Kovesi a relatat, în premieră, modul în care un politician de rang înalt

Tăriceanu nu s-a învăţat minte, face mişto de români în continuare

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şi românii din ţară trebuie să aibă posibilitatea

Tăriceanu amestecă PNL cu PSD, nu mai ştie ce este în capul lui

„Le-am spus celor de la PSD, pardon, PNL.” Tăriceanu a rămas cu mintea tot acolo,

Călin Popescu Tăriceanu a început să dezvăluie lucruri despre Dăncilă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul

Share