home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu a început să îşi doneze proprietăţile. Căline, un bulău, ceva?

Tăriceanu a început să îşi doneze proprietăţile. Căline, un bulău, ceva?

Share

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, menţionează, în ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2019, că a donat două apartamente moştenite de la mama sa în 2017 către actuala soţie, valoarea imobilelor fiind de 183.000 de euro.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Un an mai devreme, Tăriceanu menţiona în declaraţia de avere că a moştenit de la mama sa două imobile în Bucureşti, în suprafaţă de 109 şi 149 metri pătraţi. Anul acesta, apartamentele au fost donate către Loredana Popescu Tăriceanu, cea de-a cincea soţie a liderului ALDE.

Alte schimbări majore în ceea ce priveşte averea familiei Tăriceanu nu apar în noua declaraţie de avere, fiind menţionate trei apartamete situate în Bucureşti, unul în Năvodari şi o casă de vacanţă în Ciofliceni, Ilfov, în total şapte imobile.

Ca şi în precedenta declaraţie de avere, Tăriceanu menţionează că ar trebui să primească de la Automotive Trading Services SRL, firma pe care o controlează deţinând 85 la sută din acţiuni, “profit brut nerepartizat” în valoare de 7.598.958 de lei pentru anul 2007 şi 2.701.850 de lei pentru anul 2008.

Ca diferenţă faţă de anul trecut, în declaraţia recentă a preşedintelui Senatului nu se mai regăseşte pensia de întreţinere plătită de Ioana Valmar, fosta sa soţie, pensie în valoare de 36.000 de lei pe an pentru copilul celor doi.

O altă menţiune din document face referire la faptul că l-a împrumutat pe fostul şef al Autorităţii Electorale Permenente (AEP), Daniel Barbu, cu 100.000 de lei.

În total, familia Tăriceanu a încasat anul trecut 203.500 de lei, adică indemnizaţia de preşedinte de Senat de 168.295 de lei la care se adaugă veniturile anuale ale soţiei de 35.243 de lei, aceasta fiind “designer vestimentar”.

În conturi bancare şi fonduri de investiţii, cei doi au 542.000 de euro, la care se adaugă donaţiile pentru copii de la rude în valoare de 34.573 de euro, 14.365 de lei şi 1259 de dolari.

Citeşte şi
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şi românii din ţară trebuie să aibă posibilitatea
„Le-am spus celor de la PSD, pardon, PNL.” Tăriceanu a rămas cu mintea tot acolo,
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul
Cristian Tudor Popescu a avut o reactie foarte dura la adresa lui Calin Popescu Tariceanu,
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Laura Codruța Kovesi este caracterizată de ”mediocritate profesională, slugărnicie
Unii alde PSD, care s-au rupt din oportunism diferit de cel al şefului, îşi fac
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că șeful statului a fost complet pe lângă subiect în
Calin Popescu Tăriceanu, a carui formatiune a ramas in afara Parlamentului European din cauza scorului
Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi va candida totuşi la alegerile prezidenţiale de la finalul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că referendumul pe justiţie ar putea fi anulat, întrucât
Share