Ţara infractorilor, România. Modificările la Codurile Penale, un dezastru

Share

Modificările la Codurile Penale pregătite de coaliţia puşcăriabililor PSD-ALDE vor consacra România ca fiind ţara infractorilor. În rândurile care urmează, vom trece în revistă cele mai importante modificări făcute de infractori, pentru infractori, cu ajutorul infractorilor, cu dedicaţie pentru infractori.

Dragnea ar putea scăpa de condamnare prin modificarea codurilor penale

Principiul este simplu: infractorii ştiu că sunt infractori, conştientizează acest lucru. Atunci, ei au luat decizia să constituie un macrogrup infracţional, care să răpună statul de drept, care vrea să-i condamne la puşcărie, după merit.

Aşa că pun mâna, pe rând, pe instituţiile statului, infectându-le, făcându-le să lucreze pentru ei şi dând o lovitură de stat. Una insidioasă, ubicuă, pentru care folosesc o panoplie amplă de false argumente, propaganda, operaţiunile sub steag fals sau dezinformarea. Nimic nu e prea puţin pentru aceşti oameni, nici măcar înalta trădare.

Ţara infractorilor şi confiscarea extinsă. Dan Voiculescu ştie de ce

PSD vrea să modifice Codul Penal și să introducă o formulare care face practic imposibilă confiscarea extinsă. În prezent, aceasta se poate dispune dacă sunt îndeplinite o serie de condiții. Dar și dacă ”instanța are convingerea că bunurile respective provin din activităţi infracţionale” de un anumit tip, explică G4Media.

PSD propune reformularea textului:

Decizia instanţei trebuie să se bazeze pe probe certe, dincolo de orice îndoială, din care să rezulte implicarea persoanei condamnate în activităţile infracţionale producătoare de bunuri şi bani.

Noul standard impus la măsura confiscării le cere procurorilor să dovedească infracțiune cu infracțiune activitatea ilicită. În ţara infractorilor aşa merge. Devine aproape imposibilă, mai apoi, confiscarea de la terți. Infractorii au nevoie de capital de lucru ca să-şi perpetueze şi dezvolte afacerile ilegale.

Confiscarea de la terţi se poate dispune în prezent indiferent dacă terțul cunoaște sau nu că bunurile transferate pe numele lui (prin vânzare, donație sau altă modalitate) provin din infracțiuni.

Potrivit propunerilor de modificare a Codului Penal, confiscarea de la terț va fi posibilă numai dacă acesta a cunoscut că scopul transferului este evitarea confiscării. Aşadar, procurorii trebuie să demonstreze că terţul a cunoscut scopul transferului.

Ţara infractorilor şi Cazul Călin Popescu Tăriceanu

Fostul liberal, devenit toarta penibilă a penalilor în ţara infractorilor, este un caz exemplar în sine. Politicianul este trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Până aici, nimic ieşit din comun. Procesul ar trebui să-şi urmeze cursul. La final, acuzatul ar trebui condamnat sau achitat. Punct.

În loc, macrogrupul infracţional se străduieşte să schimbe Codul Penal. Dovedind acum explicit că Tăriceanu ştie ce a făcut şi îşi cunoaşte vinovăţia. În expunerea de motive, se arată că este nevoie de modificarea articolului 143. Acesta…

… referitor la consemnarea activităților de supraveghere tehnică, pentru a se evita situația în care informațiile obținute pe un mandat de interceptare, dar care nu au legătură cu cauză să nu mai poată fi utilizate pentru deschiderea unui nou dosar penal.

Exemplul iniţiatorului, Cazul Tăriceanu

Iniţiatorul dă drept exemplu situația lui… Călin Popescu Tăriceanu, care, susțin autorii amendamentului…

… a fost interceptat aproape în permanență din 2008 și până în 2014 (până la această dată există date publice)…

Iniţiatorul ar fi dorit ca politicianul să nu fi fost interceptat deloc? Ori poate să fi fost interceptat cu întreruperi, să le mai scape câte ceva procurorilor din eventualele sale nelegiuiri? Mai departe, argumentaţia denotă pur şi simplu disperare:

… chiar dacă nu a fost trimis în judecată pentru vreo faptă rezultată din acele interceptări, ci au fost utilizate pentru a proba fapte indirecte într-un dosar de mărturie mincinoasă…

Parlamentul își asumă în acest fel, pe față, faptul că unele dintre modificările propuse sunt cu dedicație pentru liderii coaliției aflate la putere, observă G4Media.

Ţara infractorilor. Traficul de influenţă? O vorbă de dâmşii inventată…

Traficul de influență se pedepsește doar dacă promisiunea de intervenție pe lângă un funcționar public este urmată de intervenție. Altfel, nu. Decizia CCR din anul 2016, prin care a fost dezincriminat parțial abuzul în serviciu, se transformă într-o lege de dezincriminare a acestei infracţiuni.

De care este acuzat în prezent în mai multe dosare şi pentru care este în prezent judecat în Dosarul Bombonica Liviu Dragnea, liderul partidului aflat la guvernare, PSD, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Angajații din companiile înființate de municipalitate, de pildă, nu vor mai fi considerați funcționari publici. Aici trimiterea este la cele 19 companii având ca acţionar unic Primăria Generală, înfiinţate de Gabriela Firea. Când acestea vor da faliment şi vor trage după ele în faliment Capitala, hoţiile de aici nu vor fi judecate în conformitate cu legislaţia dedicată funcţionarilor publici.

Deci, nu li se va mai aplica legislația care sancționează faptele de corupție. Acestea sunt unele dintre propunerile de modificare la Codul Penal făcute de PSD și depuse la Comisia Iordache. Bună dimineaţa. bine aţi venit în ţara infractorilor, vor spune vameşii celor care intră în România de-acum încolo.

Share