Suspendare neconstituţională a preşedintelui ales Traian Băsescu

Share

Nu ştiu dacă lucrurile se vor petrece în maniera descrisă în titlu sau nu, însă trendul a ceea ce văd în prezent la USL este că nimic instituţionalizat nu poate opri (fără un eveniment ieşit din tipar sau o surpriză) actualul trend ilegal al evoluţiei evenimentelor.

Vidu.ro via Christian Heinrich

Să recapitulăm: În două zile, USL şi aliaţii săi conjuncturali au schimbat ilegal preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor. Scopul principal a fost ca după suspendarea lui Băsescu la Cotroceni să vină preşedinte interimar Crin Antonescu. Omul puciştilor.

Alaltăieri, Curtea Constituţională a fost castrată de atribuţia de vămuire a constituţionalităţii deciziilor Parlamentului. Ieri, Legislativul i-a pus bocancul în gât, cerându-i să stabilească (dar oricum acum este numai consultativ, pentru că tot Parlamentul a decis aceasta ieri, tot în dispreţul legii) dacă motivele invocate de USL pentru suspendarea preşedintelui sunt sau nu sunt constituţionale.

Să presupunem că mâine Curtea decide că nu sunt constituţionale, aşa cum ar fi normal. Ce va face oare Parlamentul, după acţiunile dure din ultimele zile? O să spună cumva: “Huh, deci nu e constituţional, hai să mergem acasă”? Nici vorbă, va continua marşul pucist.

Presa din spatiul german a explodat inainte de votul de vineri al Parlamentului roman: “Puciul lui Ponta”, “Puci prin decret”, “Un parlament submineaza democratia”, “Romania in fata suspendarii din Consiliul European”

Luni, aceeaşi Curte va stabili, presupunem, că alegerea lui Antonescu preşedinte al Senatului şi a lui Zgonea la Cameră sunt ilegale, indicând că tot ceea ce s-a întâmplat ulterior nu există legal şi prin urmare Băsescu e preşedinte.

Ce credem oare că vor face puciştii? Vor respecta decizia Curţii Constituţionale şi vor spune “ok, hai să îl lăsăm pe Băsescu la Cotroceni”? Nici vorbă. Vor continua aneantizarea statului de drept.

Putem înainta astfel, din aproape în aproape, până anul viitor pe vremea aceasta, când, cu un regim autoritar multilider pilotat de USL, suspendaţi din UE, cu infringement pe cap (Partida Rusă USL exact aceasta doreşte: ca România să se întoarcă cu faţa spre CSI şi să fie cât mai fragilă economic şi politic şi în nici un caz ca la Deveselu să fie vreun scut antirachetă american), în faliment, pe drumul de costişe spre situaţia dramatică a Greciei, cei ce azi stau în casă şi-şi freacă mâinile de bucurie că e debarcat de la Cotroceni tiranul să iasă în stradă.

Krichbaum ii scrie lui Barroso: In Romania democratia e atacata. E cazul pentru infringement

Cine aşteaptă ca USL să se rupă cred că greşeşte. Liantul de lungă durată al acestei coaliţii eteroclite este clar şi simplu: apărarea corupţilor prin controlul Justiţiei.

Dacă aşa se vor petrece lucrurile, cei ce vor ieşi în stradă anul viitor pe vremea aceasta vor fi oameni de cu totul altă factură, fără marş alb, fără eleganţe şi subţirimi intelectuale, de genul ghilimelelor sau papioanelor. Să ne uităm la devastarea Atenei şi Salonicului.

Oamenii aceia, cei ce vor ieşi atunci, vor ieşi de disperare că mor de foame. Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat în ianuarie în Capitală. Poate veni o zi când vom spune că spargerea geamurilor de la Raiffeisen Unirii erau timpuri romantice, de libertate.

Mircea Cărtărescu revine şi avertizează: “Naţiunea română este ostatica USL”

Luminiţa de la capătul tunelului ar putea să fie atunci, cu multe eforturi şi sacrificii mai mari decât putem prefigura acum. Dacă nu cumva atunci boborul va vota iar aiurea. Iar aceasta dacă va avea ocazia să voteze. Ar putea fi şi mai devreme.

Ar putea să fie chiar acum. Nu ştiu cum, că nu sunt politician. Dar oricând va fi, dacă vrem ca România să meargă înainte trebuie să scăpăm de aceşti oameni care s-au cocoţat ilegal în fruntea statului român.

Share