Sunday Times: Adrian Severin a cerut 12.000 de euro pentru lobby

Share

Povestea este urmatoarea: europarlamentarul Sebastian Bodu  a avut o initiativa, conform constiintei sale. Sunt convins ca se va spune: de ce Bodu? Raspunsul meu este ca asa s-a nimerit si nu exista nici o legatura intre el si Sunday Times.

Care publicatie l-a contactat pe Severin si pe inca doi europarlamentari, dandu-se drept firma de lobby si cerandu-le sa sustina o cauza legata de intiativa lui Bodu. Severin a cerut bani pentru aceasta. Caz clasic de luare de mita, pe inscenare jurnalistica. Iata detaliile.

===

Trei europarlamentari, printre care si Adrian Severin, au fost dispusi “sa-si vanda serviciile” contra unor sume de bani unor jurnalisti ai ziarului britanic “Sunday Times” care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby, informeaza AFP.

foto: suedia.se

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European sa le plateasca 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost promovata de respectivii deputati. Trei dintre alesi au acceptat: Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler si un fost ministru austriac de Interne, Ernst Strasser.

citeste si Adrian Severin nu trebuie să plece. Trebuie dat afară (Subiectiv.ro)

Adrian Severin, membru al Grupului Socialistilor si Democratilor, a trimis un mesaj falsilor lobby-isti. “Numai pentru ca sa va aduc la cunostinta ca amendamentul pe care il doriti a fost depus la timp”, arata europarlamentarul. Putin dupa aceea, el a trimis o factura de 12.000 de euro pentru “servicii de consiliere”, mai noteaza AFP.

citeste si Adrian Severin trebuie sa plece (Teodor Tita pentru Contributors)

Dupa ce Sunday Times a dezvaluit identitatea celor trei asa-zisi lobbysti, Adrian Severin a asigurat ca nu a facut nimic ilegal, iar celialti doi europarlamentari au sustinut ca stiau inca de la inceput ca era o actiune a unor ziaristi si ca ei au vrut doar sa vada pana unde va ajunge demersul jurnalistilor.

Zoran Thaler, fost ministru sloven de Externe… citeste tot pe HotNews

Scandalul “Mita contra amendamente”: PE deschide o ancheta impotriva celor trei eurodeputati acuzati de coruptie

Parlamentul European a decis sa lanseze o ancheta in urma informatiilor aparute duminica in cotidianul britanic “The Sunday Times” potrivit carora trei europarlamentari, printre care si Adrian Severin, s-au declarat dispusi “sa-si vanda serviciile” contra unor sume de pana la 100.000 de euro pe an unor jurnalisti ai publicatiei mentionate ce pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby.

“Acuzatiile aduse de Sunday Times sunt grave, iar Parlamentul European le trateaza cu seriozitate”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al PE, Jaume Duch.

“Asa cum a anticipat vicepresedintele Parlamentului Diana Wallis in articol, Parlamentul tocmai a deschis o ancheta in privinta acestor acuzatii pentru ca faptele sa fie stabilite clar”, a adaugat el… citeste tot pe HotNews

Adrian Severin se supune legii penale romane

Cer demisia imediata a lui Adrian Severin din Parlamentul European. Daca nu isi da demisia, astept ca Victor Ponta si conducerea PSD sa il excluda din partid si sa-si ceara iertare pentru faptele acestuia.

Fiind cetatean roman, Adrian Severin se supune legii penale romane. Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa declanseze cercetarea penala in legatura cu acuzatiile de coruptie relatate de The Sunday Times… citeste tot pe Blogul Monicai Macovei

Adrian Severin: „Sunt scârbit, îmi vine să mă las! Nu am primit bani, nu am făcut nimic ilegal!” (Adevarul)

Domnule Severin, cum comentaţi afirmaţiile din The Sunday Times?
Este o porcărie extraordinară! Au venit lşa mine doi indivizi care se pretindeau de la firma Tzlor Jones Public Affaires, care mi-au propus un contract de membru în boardul internnaţional al acestei companii. Aceasta nu este o problemă, nu e nimic ilegal, sunt membru în mai multe board-uri.

Ce presupune această calitate?
Se discută despre trenduri, despre anumtie evoluţii politice, poate fi o activitate de consultant politic. Dar în niciun caz nu este vorba… citeste tot pe Adevarul

Share