SUA: Rusia îşi epuizează stocurile militare

Share

Experții americani în domeniul serviciilor de informații spun Rusia îşi epuizează stocurile de echipamente şi tehnică militară.

În următoarele luni, se va înregistra o reducere a ritmului luptelor în Ucraina. Avril Haines, director al Național Intelligence, a declarat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, vor încerca să se reaprovizioneze și să se realimenteze, pentru a se pregăti pentru o contraofensivă, după iarnă, astfel că luptele zilnice vor încetini.

Ea a spus totuși că nu există dovezi că voința ucraineană de a rezista s-a redus, în ciuda atacurilor asupra rețelei sale electrice și a altor infrastructuri esențiale pentru iarnă.

Ea a declarat în cadrul Forumului național anual de apărare Reagan, din California:

„Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului … și ne așteptăm ca acest lucru să fie probabil ceea ce vom vedea în lunile următoare”.

Ea a spus că există totuși o întrebare, cu privire la modul în care va arăta o nouă contraofensivă post-iarnă, pentru ruși.

„De fapt, avem destul de mult scepticism, cu privire la faptul că rușii vor fi sau nu vor fi de fapt pregătiți de contraofensivă. Sunt mai optimistă în legătură cu ucrainenii”, a precizat Haines, citată de Sky News, via AK24.

Ea a spus că economia Kievului a avut de suferit foarte mult, dar a adăugat că ea crede că președintele rus Vladimir Putin a fost surprins că forțele sale nu au realizat mai mult, din punct de vedere militar.

„Cred că el devine mai conștient, cu privire la provocările cu care se confruntă armata în Rusia. Dar încă nu ne este clar dacă el are o imagine completă în acest stadiu, despre cât de multe provocări sunt… vedem lipsuri de muniție, probleme cu moralul, probleme de aprovizionare, logistică, o serie întreagă de preocupări cu care se confruntă”, a mai sous Haines.

Ea a adăugat că Rusia pare să își epuizeze stocurile militare destul de repede.

Share