home MASS MEDIA Stresul, principala cauză a afecţiunilor jurnaliştilor

Stresul, principala cauză a afecţiunilor jurnaliştilor

Share

Principalele afecţiuni medicale identificate în urma campaniei de testare medicală gratuită, realizată de Patronatul Medicinei Integrative în martie 2011, sunt oboseala cronică şi inflamaţiile digestive pe fond de stres (80%), alături de activitatea biliară scăzută, cu tulburări de tranzit intestinal, cauzată de alimentaţia nesănătoasă (50%). Totodată, pentru 2% dintre persoanele investigate cu electrosomatograma a fost confirmat diagnosticul cancer.

foto: denismcevoy

Campania de testare medicală gratuită cu electrosomatograma a fost derulată în luna martie de Patronatul Medicinei Integrative în parteneriat cu Clinica Medicală Diperia Vitamed, la ea participând peste 100 de jurnalişti şi alţi angajaţi din companii româneşti şi multinaţionale.

Testarea gratuită a stării de sănatate face parte din campania de promovare a unui stil de viaţă sănătos, prevenirea riscului de îmbolnăvire şi conştientizarea necesităţii controalelor medicale regulate – “Informaţia. Cancerul. Viaţa!”, organizată de Patronatul Medicinei Integrative în cadrul proiectului “Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”.

Principalele riscuri generate de stres şi alimentaţia nesănătoasă depistate la pacienţii supuşi analizei cu electrosomatograma au fost: risc de diabet sau boli de nutriţie cauzate de alimentația defectuoasă, risc de inflamaţii digestive pe fond nervos (arsuri stomacale, gastrită, ulcer pe sistem nervos), activitate biliară scăzută (bila leneşă), risc hipertensiv cu consecinţe asupra aparatului cardiovascular (îngroşarea vaselor de sânge). Sindromul de oboseală cronică identificat la majoritatea participanţilor la campania de testare medicală are influenţă în funcţionarea întregului organism, cu consecinţe în activitatea cerebrală – tulburări de somn, modificarea raportului serotonină (hormonul fericirii) /dopamină (hormonul furiei)… citeste tot pe Centrul de presa

 

Citeşte şi
Adina Anghelescu anunță, într-o postare pe blogul lui Radu Tudor, că a încetat colaborarea cu
IDJ (International Federation of Journalists) s-a solidarizat cu adiliatul său din România, MediaSind, în condamnarea
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Jurnalistul Rareş Bogdan anunţă că soţia şi băiatul său au fost agresaţi de un individ
Andrei Gheorghe, jurnalist de radio şi televiziune, actor, activist civic, a încetat din viaţă. Nu
De-a lungul timpului, Ion Cristoiu a făcut un număr incredibil de volte. Dacă le urmăreşti,
Nemulţumit că starurile peremiste ale PSD ies în faţă şi consumă atenţia opiniei publice, primarul
Jurnalista Feri Predescu acâştigat la CEDO contra statului român, după ce a fost condamnată pentru
Zilele pe care Ovidiu Miculescu le are la conducerea Radio România sunt numărate, susţin surse
Ieri, a fost o întâlnire a viitorului şef mare de la România Liberă / Medien,
Share