home ECONOMIE Strategia naţională de locuire de neconstruire de locuinţe

Strategia naţională de locuire de neconstruire de locuinţe

Share

Una dintre ideile cele mai proaste ale Cabinetului Cioloş a fost să pună la punct strategia naţională de locuire… care, dacă ar fi pusă în practică, ar duce la scăderea numărului de locuinţe construite.

Conform experţilor pe care i-am chestionat, strategia naţională de locuire, aflată în prezent în proiect, are carenţe. Este o premieră după decembrie 1989, până acum nu a existat aşa ceva, s-a construit haotic.

Executiv ar dori ca 20% din ceea ce construiesc dezvoltatorii să coste sub 50.000 de euro, relevă strategia naţională de locuire. Aceasta ar însemna să se construiască efectiv nişre chichineţe.

Există şi altă idee, în strategia naţională de locuire, care te face să îţi pui întrebări. Numai cazurile sociale să aibă acces la Programul Prima Casă.

Totul porneşte de la una dintre ideile predilecte ale unei grupări din mediul de business din România. Se consideră, de regulă, că e anormal faptul că în România sunt atâţia proprietari.

Strategia naţională de locuire . Şablon pus unde nu trebuie

Marea împroprietărire s-a făcut în România imediat după 1990. Brusc, un număr uriaş de chiriaşi la stat au devenit proprietari. Starea de fapt este însă diferită. Statistic, majoritatea românilor sunt proprietari de locuinţe. Faptic, există o cerere foarte mare de locuinţe nesatisfăcută de piaţă.

Modelul de piaţă de la care porneşte strategia naţională de locuire este cel american şi occidental european. Aici, a fi chiriaş nu este un atribut al sărăciei, ci un lucru normal.

Ce omite din calcul Cabinetul Cioloş este că occidentalii au alt nivel de trai. Stabilitatea locului de muncă este complet diferită. Legislaţia închirierii este şi ea alta şi este respectată.

Aşadar, este ca şi cum ai planta un indian din Punjab, din mediul rural, în Lower Manhattan, cu căţel – cu purcel şi ai avea de la el pretenţia să se simtă ca acasă.

Citeşte şi
Membrii MediaSind TVR au decis , în cadrul Adunării generale a organizației, strategia pentru deblocarea
Călin Popescu Tăriceanu a găsit o nouă metodă de a scăpa de procesul său cel
Neautostrada Amarnic - Braşoave şi-a dat arama pe faţă. Cu arama astfel dată, neautostrada se
~Baciu de la ANRP prins in flagrant~Google+ suspenda profilurile alias si de firme~ce vrea sa-i
~Orban vrea PNL fara PSD in alegeri~bancile, cei mai mari imobiliari~Casa Poporului, gaura neagra de
~contra a lui Basescu spre Plesu~ponta: Basescu trebuie suspendat, judecat si bagat la inchisoare~DNA ii
Jeffrey Franks: “În 2009 aveaţi una dintre cele mai slabe economii din lume, iar acum
~Oda Conducatorului Iubit Felix Pisi~Geoana premiaza dispretul Effie pentru Romania~Isarescu: urmeaza restrictii pentru banci~cel mai
~Ponta l-a facut fluturas pe Vanghelie~revine ipoteza crimei in dosarul Madalinei~Rusia vrea Transnistria pentru eternitate~soarta
~incendiu mare cu Basescu si MS Regele Mihai~ce mai cauta cumparatorul de locuinte~ajutoare non-euro pentru
Share