home EUROVISION, EVENIMENT Strainii sunt aventurieri in Eurovision Romania

Strainii sunt aventurieri in Eurovision Romania

Share

* Pe 22 ianuarie, Anchetatorul Monden a publicat un interviu in exclusivitate cu Marina Almasan, organizatorul Eurovision Song Contest Romania 2010 * Raspunsurile pe care le da sotia lui Victor Socaciu sunt extrem de interesante si sugestive * Ele spun multe despre modul cum gandeste organizatorul din acest an al concursului * Vom proceda ca de fiecare data in astfel de situatii: citat si comentariu *

AnchetatorulMonden: Cati concurenti s-au inscris pana acum?
Marina Almasan: Peste 100, cifra semnificativa, avind in vedere seria de restrictii impuse de Regulamentul acestui an, care i-a descurajat pe “aventurierii” care se inscriu la astfel de concursuri doar de dragul de a se inscrie.

Despre restrictiile impuse anul acesta de noul regulament am scris deja.

Ceea ce nu intelegem este cum e cu “aventurierii”: cei eliminati prin restrictiile din regulament, prezente in Anexele 1 si 2, sunt interpretii si compozitorii straini. Red Nex sau Biondo erau aventurieri? LaGaylia era aventuriera?

Zecile de grupuri si solisti din Republica Moldova, necetateni romani, care au concurat in Romania la Eurovision (foto dreapta, grupul Millenium) erau aventurieri? Acest izolationism muzical este o foarte mare greseala, pentru care vom plati din greu. Urmatorul pas ar fi sa nu-i lasam sa participe la Eurovision nici pe cetatenii romani maghiari, tigani, lipoveni si sasi…

Marina Almasan: Juriul va fi drastic, in acest sens: voci care nu prezinta garantia unei prestatii de exceptie, pe scena Eurovision, nu vor avea ce cauta in finala nationala. Deci vor fi eliminate inca din faza preselectiei. Sugestiile de voci, facute de TVR, se refera la acei artisti/trupe, considerati de catre specialisti ca fiind cei mai potriviti pentru telul final.

In acest moment, avem o lista aproximativa cu cele mai cunoscute voci care au depus dosare corect alcatuite. De unde stim ca printre celelalte voci, mai putin cunoscute, nu se afla o voce exceptionala, una, care, din punctul de vedere al onor juriului, “nu prezinta garantia unei prestatii de exceptie”?

Cand aflam lista completa a pieselor, compozitorilor acestora si interpretilor acestor piese, care au intrat in preselectia ce incepe chiar azi? Vom afla vreodata lista completa a acestora?

Ca anul trecut, cu mult mai democratul Dan Manoliu, acest lucru nu s-a petrecut, deci avem ratiuni serioase sa consideram ca anul acesta va fi si mai rau si din acest punct de vedere.

Citeşte şi
Ultimele dezvăluiri Wikileaks atestă că România s-a temut de o posibilă „ucrainizare" a coaliţiei de
Uăi moldoveni. Voi şi, nu ştiţi şi sărbătoari-i az? Az noi ni felişităm cu şeia
Adevaratul subiect important insa pentru noi este locul jalnic ocupat de Romania anul acesta, mult
~ipocrizie Itact(a): sa-i plangi pe saraci si sa sustii scumpirea gazelor~in curand, din nou adoptii
~Atunci când Eurovision nu rimează cu Revelion~ TVR a încercat un Revelion atipic, live, care
Marina Almasan:NeuroVision, "o competitie in care castigatorul e ales cum dicteaza interesele strategice", in care
Cei care organizeaza NeuroVision anul acesta o fac pentru ca, dupa parerea mea, anul trecut...
Colajul de documente a fost gasit în Arhiva Naţională a Republicii Moldova şi e format
"Ne vedem la TVR", o editie penibila si exoftalmica a Eurovision Romania, inaintea finalei de
* Pe 22 ianuarie, Anchetatorul Monden a publicat un interviu in exclusivitate cu Marina Almasan,
Share