home POLITICA Stoparea PSDragnea. Ludovic Orban trebuie să facă un pas înapoi cu nominalizarea ca premier

Stoparea PSDragnea. Ludovic Orban trebuie să facă un pas înapoi cu nominalizarea ca premier

Share

Stoparea PSDragnea este comandamentul acestei veri, în România. Ascensiunea lui Arturo Ui trebuie oprită cu orice preţ. Opţiunile politice, în istoria democraţiilor, formează un lung şir de compromisuri politice.

Iordache, despre reţinerea lui Wagner: „Foarte bine că l-au reţinut. Trebuie să facem legea și mai dură”

Omul cu rol central în ecuaţia actuală este Ludovic Orban. Recent, el a anunţat că va fi propunerea PNL pentru funcţia de prim-minitru, după căderea Cabinetului Dăncilă, prin moţiunea de cenzură iniţiată de liberali.

În acest moment, Orban nu trebuie s fie prim-ministru, iar PNL nu face bine dacă îşi asumă guvernarea. Ţara este într-o situaţie economică dezastruoasă şi relele făcute de PSDragnea îşi vor face efectele în perioada următoare.

Paradigma momentului, centrată pe stoparea PSDragnea

Nominalizarea lui Orban blochează negocierile pentru votarea moţiunii de cenzură. Din punct de vedere politic, paradigma momentului nu este pe doctrine, de exemplu social democraţie vs. liberalism. Este momentul ca forţele democratice, împreună cu cele mai democratice din interiorul şi din imediata proximitate a PSD, să se coalizeze.

Scopul este salvgardarea statului de drept din România. Altfel, urmează instaurarea unui regim autoritarist al borfaşilor, în care ecuaţia răsturnării puterii ar putea fi rezolvată în urma unei revoluţii de catifea sau sângeroase.

Liderul Opoziţiei este preşedintele partidului cu cea mai mare pondere parlamentară în acest moment: Ludovic Orban. El trebuie să înţeleagă acest lucru şi să-şi folosească excelentele calităţi de negociator versat de culise pentru a scoate ţara din impas.

Toate ouăle neclocite într-un coş

Pentru stoparea PSDragnea, această grupare anticonstituţională care a infectat sistemul trebuie izolată politic. Izolarea acasta se face printr-un proces care are loc acum şi trebuie să ducă la căderea Cabinetului Dăncilă.

Sunt necesare – şi au loc – negocieri cu facţiunile parlamentare anti-dragniste. Scopul este ca toate ouăle neclocite să se afle în acelaşi coş, pentru izolarea răului cel mare: PSDragnea. Principiul este tehnica paşilor mărunţi, de normalizare treptată a situaţiei.

Dacă PNL guvernează acum cu o coaliţie fragilă – nu este încă copt buboiul pentru anticipate, nici factual, nici constituţonal – rezultatul electoral va fi dezastruos, iar PSD va specula din nou momentul şi va câştiga şi alegerile din 2020, continuând demantelarea statului de drept.

Guvern de uniune naţională

Soluţia este ca facţiunile anti-Dragnea din Palament să cadă la o înţelegere asupra condiţiilor formării unui guvern de uniunea naţională, de tranziţie spre momentul legislativelor din 2020. Eistă foarte multe măsuri nepopulare pe care această coaliţie va fi obligată să le ia.

Măcar astfel impopularitatea politică rezultată va fi distribuită pe toate aceste formaţiuni. Cu care Ludovic Orban trebuie să continue negocierile. Vorbim (în ordinea apropierii politice de PNL) despre USR, resturile PMP, UDMR, Pro România şi grupările anti-Dragnea din PSD.

În cazul în care această mişcare politică compleă nu iese, România va trece prin momente şi mai dramatice decât până acum pntru stoparea stoparea PSDragnea. După una sau mai multe OUG samavolnice date de PSDragnea, simplul proteste masiv în stradă nu va fi suficient.

Fortăreaţa Parlamentului

PSDragnea va striga că democraţia e în pericol, pentru că Parlamentul şi Guvernul sunt atacate de protestatarii sorosişti, vânduţi agenturilor străine. Nu întâmplător Dragnea a decis readucerea Monitorului Oficial de la Guvern la Parlament: ca să decidă el momentul publicării unei sau unor OUG Godzilla.

PNL şi Ludovic Orban au posibilitatea să scoată acum PSDragnea de la putere. Altfel, mergem pe urmele Mesa de la Unidad Democrática din Venezuela. Subminată permanent, cu perfidie, de regimul chavist, MUD a ajuns acum într-o situaţie limită.

Aceasta în condiţiile în care a reuşit să capitalizeze mari proteste de stradă anti-Maduro. Străzile Caracasului au cunoscut manifestaţii de sute de mii de oameni, dar Maduro nu s-a lăsat dus. Azi, 80% din venezueleni sunt contra dictatorului, dar alegerile sunt câştigate fraudulos de acesta.

MUD şi pilda lipsei de unitate

Fostul candidat la preşedinţie Henrique Capriles Radonsky este în arest la domiciliu, cu interdicţia de a activa politic. Fostul nominalizat la funcţia de prim-ministru, avocatul Leopoldo Lopez este în aceeaşi situaţie ca şi Capriles.

Fostul preşedinte al Legislativului de la Caracas ales democatic, Antonio Ledesma, este în exil în Spania. Fostul procuror general este fugit în SUA. Ţara este călărită de gaşca lui Maduro, cu consilieri cubanezi. Colonie cubaneză. Spre asta ne îndreptăm şi noi. Colonie rusească.

Ludovic Orban, Dan Barna şi ceilalţi lideri politici ai României democratice trebuie să înţeleagă că este momentul compromisului politic – stoparea PSDragnea, spre binele ţării, sau să-şi pregătească schimburile pentru puşcăria politică dragnistă.

Citeşte şi
Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că moțiunea de cenzură are șanse foarte mari să treacă,
Trei primari PNL din judeţul Caraş-Severin au fost excluşi din partid, a anunţat Ludovic Orban,
Ludovic Orban, liderul PNL, a anunţat că Biroul Executiv a adoptat proiectul de revizuire a
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
Ludovic Orban, liderul PNL, a expus viziunea tipică PNL asupra guvernării, bazată pe principiul statului
Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloș au anunțat că o susțin în totalitate pe
Preşedintele PNL Ludovic Orban consideră că, „dacă cineva mai avea un dubiu privitor la necesitatea
PNL este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării, a declarat sâmbătă, la Râmnicu
Liderul PNL Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și
Cazul lui Ludovic Orban este exemplar pentru felul cum funcţionează prezumţia de nevinovăţie. În faţa
Share