home EUROVISION, EVENIMENT Ştim piesele participante la Eurovision România

Ştim piesele participante la Eurovision România

Share

În cursa pentru Selecţia Naţională a Concursului Cântecului European Eurovision 2012, organizată de TVR, s-au înscris 109 melodii.

Luni, 27 februarie, la sediul TVR, între orele 10.00 – 18.00, în transmisiune directă pe www.tvr.ro/eurovision, plicurile au fost deschise şi verificate în ceea ce priveşte respectarea Regulamentului Eurovision, în prezenţa notarului public Florentina Aron.

Dintre cele 109 piese trimise, 63 de înscrieri au fost valide, iar 46 nu au respectat toate prevederile Regulamentului (fiind lipsite de unele semnături sau documente solicitate etc.).

vezi aici lista concurenţilor înscrişi la Eurovision România 2012

Lista pieselor primite spre înscriere poate fi accesată pe www.tvr.ro/eurovision, la secţiunea Selecţia Naţională, în cazul dosarelor incomplete fiind specificat acest lucru.

Avem un număr relativ mare de piese înscrise, dar, din păcate, foarte multe (46) ar trebui descalificate, din cauza necompletării tuturor documentelor solicitate în Regulamentul Eurovision. 

În aceste condiţii, am decis să facem o derogare de la prevederile Regulamentului şi să oferim celor care, din grabă sau neatenţie, nu au completat toate documentele necesare înscrierii, posibilitatea de a intra în cursă. 

Aşadar, aceştia mai au la dispoziţie câteva ore – până mâine, 28 februarie, la ora 9.30 (la ora 10.00 va începe audierea pieselor) – pentru a reciti cu atenţie Regulamentul şi pentru a-şi completa dosarul de înscriere (documente, anexe, semnături etc.). 

Actele completate şi scanate pot fi trimise, atât de către compozitorii, textierii şi interpreţii din provincie, cât şi de către cei din Bucureşti, la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro, urmând ca varianta originală să fie trimisă prin poştă sau adusă la Registratura TVR până vineri, 2 martie”

, a declarat Dan Manoliu, coordonatorul proiectului.

Înscrierile pentru Eurovision 2012 s-au încheiat pe 23 februarie, după 18 zile pe care compozitorii şi interpreţii din România le-au avut la dispoziţie pentru trimiterea melodiilor.

Marţi, 28 februarie, la sediul TVR va avea loc audiţia şi preselecţia melodiilor înscrise în prezenţa juriului desemnat de TVR.

Juriul va alege numărul (minim 12 şi maxim 17) şi melodiile care vor intra în spectacolul live din 10 martie de la TVR 1, când va fi aleasă melodia care va reprezenta România la Eurovision 2012.

Selecţia Naţională pentru alegerea melodiei care va reprezenta România la Eurovision va avea loc pe 10 martie 2012, urmând ca piesa câştigătoare să participe în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan.

Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai.

Despre Eurovision:

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membru EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. 

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Citeşte şi
Doina Gradea se îndreaptă spre finalul carierei sale în TVR

Este începutul sfârșitului pentru Administrația Doina Gradea. Membri ai Consiliului de Administrație au cerut oficial Read more

TVR a fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de euro

Documente oficiale dovedesc jaful instituționalizat din TVR. eleviziunea Română a fost prejudiciată cu peste 20 Read more

MediaSind TVR – trei ani de luptă cu abuzurile și ilegalitățile Doinei Gradea

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind urează La mulți ani colegilor din Read more

Doina Gradea (PDG TVR) dezinformează opinia publică

Într-un comunicat de presă transmis vineri, 26 iunie 2020, conducerea Societății Române de Televiziune face Read more

Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, Read more

Cum pot fi concediați angajații TVR dacă încalcă noul Cod Etic

Conform art. 61. din Codul Muncii, “Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de Read more

MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii Read more

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

Share