home ECONOMIE, POLITICA Stenograma inutilă

Stenograma inutilă

Share

A “căzut” pe interceptare şi nu a spus nimic interesant pentru procurori. Ba, din contră, se dovedeşte în înregistrări un şef de stat responsabil, preocupat ca statul român să-şi păstreze cota de participaţie la Rompetrol:

bpperryillustration

“Măi, fiţi atenţi că aici intrăm în altă belea. Cred că e un truc […] Da, e un truc. Da 54 de milioane, exact atât cât statul român să nu mai devină majoritar […] Mă, gândiţi-o, nu cumva să ne trezim că spun: băieţi, v-am dat 54 de milioane, deci nu mai puteţi fi majoritari. I-aţi primit.”

, ca şi de recuperarea arieratelor, aşa cum se constată din această discuţie probabil cu privire la firma lui Theodor Berna, Tehnologica Radion:

“Da. Mă, eu am şi făcut o confuzie că era primul în lista datornicilor Tehnologica şi am zis că e o listă cu constructori. Da nu erau numai constructori acolo.”

Apoi mai are şi bunul simţ să spună că nu se pricepe şi să-l sfătuiască pe “Sorin” să se ducă la jurişti, să-i consulte:

“Mă, sfătuieşte cu jurişii, ca să nu ne trezim că spune păi v-am dat 54 de milioane, deci restul vă dăm acţiuni, dar sunteţi minoritari. Că tot jocul lor ăsta a fost să ne dea ceva, să se delisteze, să îşi facă mărire de capital, să spună da, dar nu mai sunteți majoritari.”

Cele mai blamabile cuvinte din discuţia telefonică avută de Traian Băsescu cu Sorin Blejnar sunt următoarele:

Salut, Sorine

Sunt convins că, pornind de la aceste cuvinte, Radu Tudor, Dana Grecu, Adi Ursu şi mai ales Oana Stancu vor construi o întreagă teorie, care va demonstra fără putinţă de tăgadă că Traian Băsescu trebuie demis din nou, pentru că încălcat Constituţia, băgându-se peste ministrul Finanţelor.

• Blejnar: Nu am nicio legătură cu dosarul de evaziune fiscală instrumentat. La cine ar putea face reclamaţii

Nooo, el trebuia să stea, ca un stânjenel în glastră, la Cotroceni, să nu facă nimic, să nu se ducă nicăieri, să nu spună nimic, să nu stea de vorbă cu nimeni, pentru că a face aceste lucruri nu intră în atribuţiile sale constituţionale.

• Dosarul Blejnar: CSM îl verifică pe procurorul care a ataşat stenogramele cu Băsescu

Deci concluzia mea e: ce bine este când avem la Cotroceni un preşedinte responsabil, nu un tembel care exersează pe stadioane salutul nazist.

P.S.: Anunţaţi-mă când discută ceva interesant Udrea cu Blejnar.

• Stenograme: Discuţiile dintre Blejnar şi Udrea, depuse la dosarul “Motorina”

Share