home MASS MEDIA, POLITICA Stejărel Olaru, consilierul lui Ovidiu Miculescu, incompatibil

Stejărel Olaru, consilierul lui Ovidiu Miculescu, incompatibil

Share

Stejărel Olaru, fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, în prezent consilier al preşedintelui SRR, Ovidiu Miculescu, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate.

În data de 8 noiembrie 2013, Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, organizaţie afiliată la FAIR – MediaSind, a sesizat Agenţia Naţională de Integritate, pentru a cerceta dacă Stejărel Nicolae Olaru, membru în CA al SRR şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, se află în stare de incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane a funcțiilor de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și administrator al S.C. Standard Proiect Media S.R.L.

Stejărel Olaru este unul dintre membrii CA ai SRR care, alături de şeful SRR, a girat abuzurile împotriva salariaţilor Radioului Public, votând mai multe măsuri care au transformat instituţia într-o feudă politică.

MediaSind,împreună cu principalele organizaţii naţionale şi internaţionale din mass-media a solicitat, în nenumărate rânduri, Comisiilor de Cultură şi Mass-Media din Parlament, să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public.

Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nici o decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au înmulţit.

Departament Comunicare

===

COMUNICAT – INCOMPATIBILITATE – OLARU STEJĂREL NICOLAE, MEMBRU ÎN CADRUL C.A. AL S.R.R.
22 decembrie 2015

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că OLARU STEJĂREL NICOLAE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 februarie 2011 – 28 ianuarie 2013, ca urmare a exercitării simultane a funcțiilor de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și administrator al S.C. Standard Proiect Media S.R.L.

Olaru Stejărel Nicolae a încălcat, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […]”, coroborate cu dispozițiile art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „membrilor consiliilor de administraţie şi ai […] Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune li se aplică […] regimul incompatibilităţilor prevăzut […] pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat […]”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Olaru Stejărel Nicolae nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaþiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancþionează potrivit reglementării aplicabile demnitătii, functiei sau activitătii respective […]”.

Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agentia Natională de Integritate îsi exercită atributiile cu respectarea principiilor legalității, confidentialității, impartialității, independentei operaþionale, celerității, bunei administrări, precum si al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE
22 decembrie 2015

Citeşte şi
Georgică Severin, şeful SRR, va fi audiat ca suspect în Dosarul Caraş

Georgică Severin, președintele Societății Române de Radiodifuziune, va fi audiat marți de către procurorii DIICOT. Read more

Giboi (Agerpres) devine paradoxal apărătorul independenţei presei publice

Alexandru Giboi, directorul general al Agerpres, îşi exprimă îngrijorarea asupra politizării mass-media publice din România. Read more

Georgică Severin, PDG la SRR. Era Miculescu e gata. Din lac în puţ

Vremurile lui Ovidiu Miculescu în Radio România au luat sfârşit. Urmează timpurile lui Georgică Severin. Read more

Ovidiu Miculescu? Zilele sale la Radio România, numărate

Zilele pe care Ovidiu Miculescu le are la conducerea Radio România sunt numărate, susţin surse Read more

Ovidiu Miculescu se agaţă de funcţia de preşedinte al SRR

Ovidiu Miculescu refuză să plece din fruntea SRR, chiar dacă are sentinţă definitivă. El este Read more

Clanul Miculescu din Radio România se prăbuşeşte

Clanul Miculescu, care a acaparat de mai mulţi ani Societatea Română de Radiodifuziune, se prăbuşeşte. Read more

Parlamentul a votat reîntoarcearea SRR şi SRTv la cenzură

Prin votarea eliminării taxei radio-tv, Parlamentul României a votat practic pentru revenirea SRR şi SRTv Read more

SRR şi SRTv, pericol de transformare în propagandişti

SRR şi SRTv sunt în pericol să devină instrumente de propagandă politică, după ce iniţiativa Read more

FEJ va sesiza PE privind criza din TVR şi Radio România

Adunarea Generală a FEJ, ce a avut loc în Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, în perioada Read more

MediaSind a chemat în justiţie conducerile SRR şi SRTv

FRJ MediaSind a chemat în justiţie conducerile Radioului şi Televiziunii Naționale pentru nerespectarea Legii informaţiilor Read more

Share