home CORUPTIE, POLITICA Statele Unite monitorizează activităţile toxice ale Rusiei în România

Statele Unite monitorizează activităţile toxice ale Rusiei în România

Share

Statele Unite monitorizează la firul ierbii, din România, de la Ambasada SUA din Bucureşti, activităţile desfăşurate de Rusia în ţara noastră, a declarat ambasadorul Hans Klemm.

Atacurile cibernetice asupra NATO și în general asupra statelor aliate sunt în creștere. Propaganda și dezinformarea par să fi depășit nivelul întâlnit în confruntările clasice. Washington-ul socotește aceste agresiuni ca fiind parte a unui război?

Sunt activităţi care ne trezesc mari, mari îngrijorări. La Ambasadă, avem o echipă care monitorizează activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească şi încercăm să împărtăşim din ce în ce mai mult aceste informaţii cu partenerii noştri din Guvernul României, dar şi cu publicul român. Aşa cum aţi spus, nivelul de propagandă rusă şi încercările de influenţă malignă sunt îngrijorător de ridicate şi suntem foarte bucuroşi de nivelul de rezistenţă la aceste activităţi demonstrat de România.

Statele Unite: Statul de drept include un sistem judiciar independent, procurori liberi de influenţe politice neadecvate

Ce cred SUA despre intensificarea curentului unionist?

Nu am mare lucru de spus despre acest subiect. Statele Unite recunosc suveranitatea şi integritatea teritorială a României şi a Republicii Moldova.

Europa Liberă: Modificarea Legilor Justitiei, decapitarea DNA și găsirea soluțiilor de salvare a politicienilor corupți se suprapun peste mișcările similare din Polonia sau Ungaria. Care sunt riscurile unor astfel de manevre în România?

Ambasadorul SUA, Hans Klemm: În preambul, Tratatul NATO de la Washington stipulează că toate ţările membre NATO trebuie să urmărească principiile democraţiei, libertăţilor individuale şi statului de drept. Şi Parteneriatul nostru Strategic este întemeiat pe principii similare.

Statul de drept include un sistem judiciar independent, procurori liberi de influenţe politice neadecvate şi un efort de a combate infracţiunile şi corupţia din sistemul public. Riscurile pe care le identificăm aici sunt ca România să nu adopte pe deplin aceste principii şi, nereuşind să lupte adecvat împotriva corupţiei, să ofere actorilor care doresc să prejudicieze România, precum Rusia, o ocazie să profite de acest lucru şi să genereze dezbinare în societatea românească.

Citeşte şi
Ca să nu mai rămâie repetentă și anul acesta, mam' mare, mamițica și tanti Mița
Dupa aparitia scandalului referitor la casele din SUA ale Laurei Codruţa Kovesi, s-a pus fireasca
Jurnalistul Liviu Avram ştie la ce se gândeşte acum Liviu Dragnea. Dincolo de ceea ce
Liviu Dragnea dorea să meargă în Statele Unite şi să participe la "Mic dejun cu
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, afirmă, în mesajul adresat în numele Guvernului SUA
Consens SUA - UE pentru un guvern fără Dragnea și Tăriceanu. Ore și zile încinse
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a declarat îngrijorat de modul în care se desfășoară
Putin consideră că are dreptul să decidă soarta ţărilor vecine şi a altor popoare, fie
Într-un editorial intitulat ”Rudy Giuliani dă lecţii altei ţări în etică", jurnalista CNN Frida Ghitis,
Liviu Pop, parlamentar PSD, fost ministru al Educaţiei, recidivează din nou. El a postat pe
Share