home MASS MEDIA, POLITICA STAREA PRESEI: Si a fost al doilea editorial al lui Nistorescu

STAREA PRESEI: Si a fost al doilea editorial al lui Nistorescu

Share

… mai stupid decat primul. Primul a fost agresiv si dotat cu cateva motivatii. Imperfecte, ca sa ma exprim elegant. Incorecte in fapt.

Cornel Nistorescu nu se opreste aici. Am impresia ca acest om este foarte nervos si ca nervozitatea aceasta (ale carei explicatii deocamdata nu le cunoastem) creste.

Al doilea editorial al lui nea Cornel pentru “Cotidianul” este mai prost si mai scurt decat primul. O explicatie ar putea fi in cele pe care le afirma Jenny, pe blogul lui Ioan T Morar, aici, care se intreaba daca

“Nistorescu îşi mai scrie articolele cu ajutorul nepreţuit al POLIANEI MARDARI”.

Noi nu stim daca acest lucru se mai intampla sau este adevarat. Voi da copy/paste si voi comenta aceasta creatura jurnalistica, scrisa de fostul mare jurnalist.

(titlu)Secretul unui guvern cretin

Conform Wikipedia, definitia cretinismului suna astfel:

Cretinismul (din franceză crétinisme – idioţie) este o afecţiune gravă întâlnită la om, care se caracterizează prin reţinerea dezvoltării psihice şi fizice. Se manifestă prin talie mică, degete scurte şi groase, picioare scurte şi strâmbe, faţă mare cu fruntea îngustă, nas redus în dimensiuni şi lat, urechi, debilitate mintală, stare psihică de idioţie şi imbecilitate ş.a. Este o consecinţă a tulburării funcţionării normale a glandei tiroide, cauzată, în special, de insuficienţa de iod în alimente. Pentru a evita această patologie, se recomandă utilizarea sării iodate în alimentaţie.

Guvernul Boc este un om? Sa presupunem ca da. Atunci, trecand peste caracteristicile fizice, imposibil de determinat (talie mica, degete scurte si groase, picioare scurte si strambe etc.), mergem la cauze: tulburarea glandei tiroide, “cauzata in special de insuficienta de iod in alimente”.

Ok, sa zicem ca Guvernului Boc ii trebuie iod in alimentatie, ca asta ne spune defapt nea Cornel. Cum ii administram insa? Aici raspunde Caragiale: “Din aceasta dilema nu veti iesi!”.

Defapt, ma gandesc ca la nea Cornel s-ar potrivi sa facem o transgresie shakespeariano-caragialianesca: “A fi sau a nu fi? Aceasta este intrebarea! Din aceasta dilema Nisto nu va iesi!”.

De ce Palatul Victoria e doar o casă mare în buricul Bucureştilor? De ce guvernul Boc nu-i bun nici de şireturile lui Tăriceanu? De ce duce ţara la faliment cu atâta seninătate?

Eu cred ca Guvernul Boc este mult mai bun decat cel al lui Tariceanu. Am scris despre aceasta de mai multe ori, cu argumente, fara sa arunc cu noroi in Cabinetul Tariceanu, asa cum se poate constata aici, ori aici sau chiar si aici, guvern pe care il criticam, in timp ce Nistorescu arunca cu noroi Nistorescu in Cabinetul Boc fara sa aduca nici un argument in sprijinul invectivelor.

Iar nu guvernul roman, indiferent care este acesta, poate sa duca tara la faliment, ci criza globala. Este un lucru bine cunoscut de toata lumea.

Micimea şi mizerabilitatea acestui Guvern neputincios vine dintr-o alianţă cu PSD-ul condus mai puţin de Mircea Geoană şi mai mult de Marian Vanghelie şi de Liviu Dragnea. Mi-e jenă să scriu că pe lângă aceştia Ion Iliescu şi Văcăroiu erau nişte clarvăzători. Făceau mişcări politice de maeştri cu tot stângismul lor enervant!
In primul rand, apar noi dovezi ca dumneata ai chiulit de la limba romana in gimnaziu. “Micimea si mizerabilitatea” este subiect multiplu, iar acordul sau cu predicatul suna asa: […]Micimea şi mizerabilitatea acestui Guvern neputincios vin[…] Cum ai terminat dumneata filologia, cand Cristoiu iti scotea virgula dintre subiect si predicat? Prin inductie electromagnetica?

Pe de alta parte… Nea Cornele, nea Cornele… iar bati campii. Daca nu ar fi fost acest guvern, care este un compromis politic rezonabil in vremuri foarte tulburi, fata de alte nenorociri, precum un nou cabinet liberal Tariceanu, acum eram cu un picior in groapa. Aplici politica stabilita de coalitia anti-Basescu, de atacare a presedintelui prin criticarea apropiatilor sai.

Vezi “masurile de criza”
haotice, propuse in toamna anului trecut, inainte de alegeri, de catre Cabinetul Tariceanu. Cu ele eram faliti de mult timp.

Ion Iliescu si Vacaroiu clarvazatori? Imi vine sa fug repede la Biblioteca Centrala, sa vad ce scriai dumneata pe atunci despre distinsii domni pe care ii lauzi acum. Ei sunt cei doi artizani ai crizei foarte mari in care s-a aflat in anii 1997-1998 Romania. Putina consecventa nu strica la ulcer.

As putea sa continuu, facand ferfenita tot ceea ce a scris Nistorescu. Cred ca ar mai ramane cateva conjuctii si vreo doua-trei prepozitii. M-am plictisit. Ne vedem la editorialul de maine, ca acesta este asa de prost, ca aproape ca nici nu merita atentia.

Citeşte şi
Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi va candida totuşi la alegerile prezidenţiale de la finalul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, menţionează, în ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2019,
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că referendumul pe justiţie ar putea fi anulat, întrucât
Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, în plenul Senatului, în timp ce încerca să-și convingă
Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a părăsit grupul ALDE Europa, după o perioadă tensionată,
Călin Popescu Tăriceanu continuă seria de declaraţii revoltătoare. De data aceasta, este vorba despre Frans
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac la adresa fostului procuror-şef DNA, Laura
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că dosarul lui, în care ar fi primit foloase
Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că „vrem că şcolile copiilor
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu şi-au pregătit vile de mare lux, folosindu-se de banii
Share