home ECONOMIE, POLITICA SRS şi SOV nu au nici o credibilitate

SRS şi SOV nu au nici o credibilitate

Share

Sorin Roşca Stănescu, isterizat de faptul că în câteva zile o să-i iasă pe nas neşte dosărele, a aruncat pe piaţă acte false, care ar demonstra că Traian Băsescu şi cu Theodor Stolojan ar fi sifonat vreo şapte milioane de dolari în campania electorală a Alianţei DA.

Trecem razant peste faptul că e puţin probabil ca chiar şi fostul şef al Aportului Valutar Extern ceauşist să fi reuşit vreodată să transfere dolari americani într-un cont de lei.

citeşte şi: În ce te-ai băgat, Sorine…

Sorin Ovidiu Vântu a fost intervievat de website-ul LuJu.ro, condus de nişte jurnalişti uselişti, nelipsiţi de la Antena 3, Răzvan Savaliuc şi Adina Anghelescu, care sunt apropiaţi ai lui SRS de pe vremea ziarului Ziua, unde au lucrat amândoi.

După ce îi ridică mingea la fileu, jurnalistul de la LuJu aşteaptă evident negarea lui Vântu, care vine telefonat: Nu, nici un ban din firma Comac Ltd. (Cipru) nu a ajuns în conturile Alianţei DA. Domnul Roşca Stănescu probabil a fost dezinformat. Este felul lui Sorin de a-i lua apărarea lui Sorin. Şi noi trebuie să credem fonfleurile lui Sorin cu Sorin? Băi, ne lăsaţi?

Toată această poveste este o diversiune tipică, în care doi tipi decredibilizaţi complet încep să bată câmpii în spaţiul public, ca să distragă atenţia de la lucrurile cu adevărat importante. Care sunt acestea? Guvernarea USL a ajuns la fundul sacului cu banii.

UPDATE: Parchetul General a reacţionat astăzi la “dezvăluirile” lui Sorin Roşca Stănescu. PG a arătat că ordinele de plată prezentate de Roşca Stănescu sunt false: “(…) operaţiunile menţionate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate”.

Instituţia arată că Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat că, în urma verificărilor efectuate, a reieşit că acele operaţiuni indicate de Roşca nu au existat.

Jurnalistic, în această speţă de presă Roşca Stănescu şi Sorin Vântu sunt două surse lipsite de credibilitate (ca să nu mai vorbim despre faptul că izvorul documentelor este şi el lipsit de credibilitate – FACIAS, o fundaţie păstorită de Dan Voiculescu), în timp ce Parchetul General este o sursă instituţională conflictuală, cu probleme de credibilitate, având în vedere că este condus de omul lui Victor Ponta, Tiberiu Niţu. O brambureală tipică intoxicărilor.

Share