home CORUPTIE, POLITICA Sputnik apără oamenii propagandei Rusiei în România. Cine sunt aceştia

Sputnik apără oamenii propagandei Rusiei în România. Cine sunt aceştia

Share

Sputnik exprimă propaganda Rusiei, vorbind despre situaţia din România şi confirmând tot ceea ce spunem de ani de zile: PSD este Partida Rusă, iar organele de presă afiliate sunt slugile umile ale acesteia.

Sputnik România monitorizează şi interpretează strâmb actualitatea românească

O analiză făcută de Info Sud-Est arată că, în ultimele 30 de zile, Sputnik România, site-ul de propagandă rusă, a fost interesat în principal de două teme majore: mișcările din politica românească, cu bătaie lungă la relațiile cu Uniunea Europeană și NATO, și schimbările din Justiție. În ceea ce privește personajele care ocupă spațiul online al oficiosului Kremlinului, se desprind două categorii:

Cele ”rele”: Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis, Mugur Isărescu, Dacian Cioloș, Uniunea Europeană, Ambasadorul SUA în România.

Cele ”bune”: Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Mircea Badea, Răzvan Savaliuc, Alina Bica, Nicolae Ceaușescu, Olguța Vasilescu, Elena Udrea, Sebastian Ghiță, Liviu Pleșoianu, Eugen Teodorovici, Pavel Abraham, Mugur Ciuvică, Șerban Nicolae, Bogdan Chirieac, Ingrid Mocanu.

Sputnik îi laudă pe Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea

Antena 3 este citată copios de cei de la Sputnik de nu mai puțin de 37 de ori în ultimele 30 de zile, pe diferite subiecte și în diferite contexte, în timp ce campionii aparițiilor în oficiosul Kremlinului (pe lângă Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, care au demnităţi în stat) au fost Liviu Pleșoianu (14), Olguța Vasilescu (14), Mircea Badea (11) și Răzvan Savaliuc (7).

Viorica Dăncilă este pentru Sputnik femeia care ”nu cedează”, care “pune la punct demnitarii europeni” și care ”dă lecții Europei”. Pe 23 ianuarie, Sputnik a realizat un sondaj: “Ați vota Viorica Dăncilă – președinte al României?”

Liviu Dragnea “rupe gura” târgului în viziunea Sputnik. Olguța Vasilescu a fost, în ultimele 30 de zile, preferata Sputnik, care a publicat 14 articole despre fostul ministru al Muncii care se chinuia să preia fotoliul de la Dezvoltare.

Zăltaţii Kremlinului

Liviu Pleșoianu este, dacă vreți, un pol de gândire şi ideologie pentru rușii de la oficina de propagandă, care îi oferă spații largi ori de câte ori are de spus ceva. Eugen Teodorovici își face și el loc în articolele laudative ale rușilor. Șerban Nicolae are, pentru ruși, mereu dreptate. Ce poate fi mai clar de atât? E bine, ştim cum stăm şi e pe faţă. Noi şi ei. Oamenii care îşi iubesc ţara şi lucrează pentru ea şi trădătorii.

Share